To je to što me zanima!

NASA testirala 'leteći tanjur': Pripreme za slijetanje na Mars

NASA je u subotu s otoka Kuaija, na Havajima, lansirala golemi balon koji je nosio eksperimentalnu letjelicu nalik letećem tanjuru. Test nije prošao bez problema
Vidi originalni članak

Američka svemirska agencija (NASA) u subotu je s otoka Kuaija, na Havajima, golemi balon koji je nosio eksperimentalnu letjelicu nalik letećem tanjuru. Naime, time testiraju tehnologiju koja bi se jednog dana mogla koristiti za slijetanje na Mars , objavila je NASA.

Balon je velik kao stadion za američki nogomet, a trebala su mu dva i pol sata da se popne 36.5 kilometara iznad Tihog oceana, budući da su uvjeti na tim visinama Zemljine atmosfere slični uvjetima na Marsu.

Iako test i nije prošao pretjerano dobro , u NASA-i su zadovoljni. Prvi dio je protekao prema planu, letjelica je lansirana u stratosferu, no pri slijetanju dio padobrana se razderao . Vjerojatno se radi o otporu zraka koji je uzrokovao rascjep na padobranu, no kako je Marsova atmosfera rjeđa, znanstvenici računaju da se to ne bi dogodilo u stvarnim situacijama.

NASA još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća upotrebljava isti tip padobrana za usporavanje svemirskih letjelica. Budući da planira na taj planet poslati veće letjelice, a poslije i astronaute, NASA treba veći i snažniji padobran.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ZoromSigur 02.07.2014.

    Formula (<><>M= 0+) za stroj koji moze da se sam uzdigne sa svojom vlastitom snagom jer sam proizvodi energiju koja se pretvori u FOTON koji pokrece stroj bez poteskoca. Ta formula u stroju, stroj moze da putuje vani sunceva prostora ujedno moze da iz nase Mlijecne Staze tj. iz nase Galaksije putuje van u slobodni prostor SLOZENOSTI.

  • AntonTrdić 30.06.2014.

    sva tehnologija nalik na izvanzemaljsku , videnu po tisucu puta diljem svijeta, leteci tanjuri i tako to , bnajpoznatijka je ona iz phoenixa u Arizoni gdje su pod paravanom pjescane oluje dvije letjelice uzletile nalik na disk , na youtubeu ga nadite i pogledajte ufo-arizona-sandstorm

  • mitary 30.06.2014.

    Sletu na mars i ugledaju prazne boce od žuje:-) :-) :-) :-) :-) :-) ajmeeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare