To je to što me zanima!

Ne ide sve po planu: Apple reže narudžbe za tri nova iPhonea

Wall Street Journal objavio je u ponedjeljak da je Apple srezao narudžbe za tri nova iPhonea u proteklim tjednima, a posebno se ističe iPhone XR kojem su srezali potrebni broj za trećinu od 70 milijuna
Vidi originalni članak

Očekivanja su bila velika, ali iPhone očito više nije toliko tražena roba, što je dovelo do toga da je Apple u proteklim tjednima srezao narudžbe za proizvodnjom novih iPhonea koje su lansirali u rujnu, objavio je Wall Street Journal

Kako prenosi Reuters, slabija potražnja i veći broj modela koje sada imaju u ponudi otežali su planiranje potrebnog broja komponenti i telefona na lageru. Na tu vijest reagirale su i burze prije službenog otvaranja u ponedjeljak, pa je dionica Applea pala za 2 posto, prenosi CNBC.

Prije nekoliko tjedana Apple je šokirao investitore slabijim prognozama za posljednji kvartal, a sada se navodi da je za trećinu srezan potreban broj iPhonea XR. Radi se o jeftinijem od tri nova telefona, a prvotno je narudžba bila za 70 milijuna novih uređaja koje su proizvođači trebali proizvesti od rujna do veljače. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • morejadransko 19.11.2018.

    Polako shvacaju ljudi sto kupuju... Ne racunam u to Amerikance s obzirom da glupljeg naroda nema....

  • Floki7 19.11.2018.

    Iphone je definitivno najbolji mobitel,samo mu je cijena najveca mana.

  • iPhonchek 19.11.2018.

    Pa neka i propadnu pohlepna gamad. Skupi su slažem se iako za tu lovu možeš evo komotno Mate 20 Pro uzeti ili OnePlus 6T, životinje od mobitela...definitvno sam za da im dionice padnu u kanal i neka spuste cijene jer cijene nisu opravdane s obzirom sto dobiješ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare