To je to što me zanima!

Ne volite gužve u bankama i dućanima? Google pomaže...

Nova promjena koju donosi Google razveselit će sve one koji ne vole dugačke redove i gužve u dućanima i bankama. Opcija će uskoro biti omogućena svima...
Vidi originalni članak

Googleova tražilica dobila je malenu, ali poprilično zanimljivu nadogradnju koja će se sigurno svidjeti svima koji ne vole stajati u redovima u dućanu ili se gužvati prilikom posjete lokalnoj banci.

Prilikom pretrage za neku tvrtku, te klikom na naziv kako biste vidjeli adresu, broj telefona i vremena kada je ona otvorena, Google će vam od sada pokazati i vrijeme najvećih gužvi, tj. kada je taj biznis najpopularniji - po satima i danima u tjednu, prenosi InPublic.hr.

TechCrunch

Iza ove jednostavne ideje krije se želja Googlea da vas poštedi čekanja u redovima za kupnju namirnica ili plaćanja računa u banci. Isto tako, ovo će biti korisno i svima koji žele saznati kada je najmanje ljudi u njihovoj omiljenoj teretani.

Google tvrdi kako je ova opcija već omogućena 'milijunima korisnika na svijetu', ali da će naravno trebati određeno vrijeme da ju u potpunosti mogu koristiti svi.

Ova opcija u skladu s već poznatim trendom najveće tražilice na svijetu da korisnicima da što više podataka o svemu što se u svijetu događa i to 'u stvarnom vremenu'. Već prije, Google Maps je u najvećim svjetskim gradovima omogućio da korisnici saznaju gdje su najveće prometne gužve i 'čepovi', a sve koristeći računalne algoritme koji obrađuju informacije o dnevnim mikromigracijama koje Google zna te preciznih podataka iz GPS-ova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • materti 30.07.2015.

    srecom pa danas vecinu stvari mozes obavit preko neta, minut posla i gotovo.

  • area 62 30.07.2015.

    Vjerojatno su je najprije isprobali u Grčkoj :)

  • svejedobro 30.07.2015.

    Kad je gužva okrenem se i idem na piće :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare