To je to što me zanima!

'Nebo je mijenjalo boje, a tada se odjednom čulo samo - bum!'

FINSKA: Atle Staalesen, novinar lista Barents Observer, svjedočio je neobičnoj pojavi u Laponiji, regiji Djeda Božićnjaka. Tvrdi da je vidio ogromnu vatrenu kuglu, koja je navjerojatnije meteor
Vidi originalni članak

Vozeći se u mraku nismo vidjeli previše pred nama, tek dovoljno za vožnju, započinje svoju priču Atle Staalesen, koji je svjedočio neobičnoj prirodnoj pojavi u Inariju na sjeveru Finske. Naime, Staalesen je bio u društvu prijatelja kad je ispred njih 'nebo eksplodiralo'.

- Nebo je počelo mijenjati boje. Bilo je tu i crvene i plave, a odjednom - bum! Ogromna vatrena kugla osvijetlila je sve. Nikad nisam vidio ništa slično, nastavlja Staalesen, novinar norveškog lista Barents Observer.

Tvrdi da je zaustavio auto da bolje vidi o čemu je riječ, no ubrzo je opet nastao muk i mrak, bez zvuka i mirisa.

Staalesen se zapitao - što bi to moglo biti? Meteor? Ili možda neuspješna ruska ili finska raketa? Finci trenutno održavaju veliku vojnu vježbu u Laponiji, na sjeveru zemlje, no oružje se ispucava u Rovaniemiju, gradu koji je od Inarija udaljen oko 300 kilometara.

Nakon dolaska kući, Staalesen je otkrio da su ogromne vatrene kugle viđene i u norveškom gradu Tromsu i županiji Finnmark. Ostali svjedoci u Laponiji rekli su da su čuli snažne udare popraćene jakim svjetlom.

Jyrki Manninen, inženjer fizike sa sveučilišta u Ouluu i stručnjak za svemir, smatra da je objekt koji je pao s neba vjerojatno meteor. Svoju teoriju temelji na snimkama koje su uhvatile svjetlost.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • ivanivanović_2 19.11.2017.

    komodo 3000

  • vinja 19.11.2017.

    Nema se tu što nagađati. Ako se radi o meteoru koji je udario o Zemlju onda su ostali i njegovi tragovi, odnosno ostaci. Neka ih nađu i znati će točno o čemu se radi.

  • Johndenver 19.11.2017.

    Buuuuum..ping pong pang peinggg!!! Deda mars i deda mraz..baka stara baka dala..

Komentiraj...
Vidi sve komentare