To je to što me zanima!

Nestao u 60 sekundi: Japanci rasprodali robota od 11.000 kn

Robot Pepper ima senzore na glavi, poprsju i rukama uz pomoć kojih može shvatiti kako se čovjek osjeća, te se u skladu s tim može veseliti, bojati ili pak biti tužan
Vidi originalni članak

Robot Pepper ima brojne senzore na glavi, poprsju i rukama uz pomoć kojih može shvatiti kako se čovjek osjeća, te se u skladu s tim može veseliti, bojati ili biti tužan. Košta oko 11.000 kuna.

Nastao je u radionici Alderaban Robotike u suradnji s japanskim operatorom SoftBank Mobile Corp. Visok je 1,20 metara i teži 28 kilograma. Litijska baterija omogućava mu više od 12 sati rada. Nema nogu, već samo bazu koju podržavaju tri kotača.

Za komunikaciju koristi čak četiri mikrofona, dvije kamere i trodimenzionalni senzor, a sve to omogućava mu da analizira izraze lica i tonove glasa kod ljudi. Pepper nije sposoban obavljati složene kućanske poslove i uglavnom služi da bi zabavljao svoje vlasnike i radio im društvo, razgovarao s njima i pokušao ih utješiti. 

Proizvođaču je bila namjera da posluži u prvom redu starijim ljudima koji pate od usamljenosti, međutim, 1000 primjeraka razgrabile su sve generacije.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Miki Mikić 24.06.2015.

    Samo znaju pravit igračke, kada im je trebao robot da uđe u N.E Fukushima posudili su ga od Engleza

  • panika135 24.06.2015.

    robot Peper nije skup ak ga kupiš nisi glup - ak si ipak loše volje kupi Papra bit ćeš bolje hoooooj

  • volim hrvatsku 24.06.2015.

    Jako mi se sviđa ideja robota, ali ne treba mi robot za društvo nego robot kućna pomoćnica koji će obavljati kućanske poslove dok se ja igram s djecom, čitam knjigu, gledam film...

Komentiraj...
Vidi sve komentare