To je to što me zanima!

Nešto sasvim Novo: Ovako bi mogao izgledati Kijin kompakt

Kia Novo je konceptni automobil kojim se najavljuje buduća linija kompaktnih automobila. Auto će kraj volana imati i senzor otiska prsta koji pamti želje vozača
Vidi originalni članak

Kia je u Seulu predstavila Koncept koji najavljuje budući stil kompaktnih automobila. I dok ime vuče iz latinskog 'novatus' nama je sasvim jasno da ovaj koncept opakog lica predstavlja nešto novo za Kiju, a temelji se na modificiranoj platformi Cerata. Kupeovska silueta tako se odlikuje kratkim prednjim prevjesima te produženima na stražnjem kraju. Vozačko okruženje pak će biti minimalistički uređeno, kaže Kia. Navodi se 3D hologramski prikaz bitnih informacija, a pored volana će biti touchpad preko kojeg će vozač moći upravljati većinom funkcija. Ovdje će biti smješten i senzor otiska prsta preko kojeg će automobil prepoznati vozača i odmah postaviti razne elemente prema vozačevim željama, poput odabira glazbe, glasnoće, prikaza informacija... Novo će pogoniti 1.6-litreni četverocilindraš s turbom.

Za kraj Kia ipak navodi da trenutno ne planiraju ovaj koncept uvesti u proizvodnju, ali i dodaju da imaju povijest proizvodnje vozila koji su iznimno slični konceptima koji su im prethodili. 

Kia

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dica tvoja 07.04.2015.

    losa kopija Jelene Rozge!!!

  • shit_happens_ 03.04.2015.

    ko frankestein sklepano od raznih oblikovnih elemanta raznih auta

  • Galeb i ja 03.04.2015.

    Interesantnu glupost ce isto imati.Zenzor otiska prsta koji pamti zelje vozaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare