To je to što me zanima!

Ništa od malih zelenih? Nema umjetnih signala sa asteroida

Ne uočavamo ništa što bi se na kontinuirani način emitiralo s Oumuamua, kažu znanstvenici nakon novih proučavanja asteroida, ali i naglašavaju da će ga i dalje nastaviti pratiti
Vidi originalni članak

Stjenoviti misteriozni objekt u obliku cigare otkriven u svemiru u listopadu ne emitira umjetne signale, prvi su rezultati proučavanja znanstvenika koji su u potrazi za inteligentnim izvanzemaljskim životom.

Objekt Oumuamua iz drugog sunčevog sustava, čije ime na havajskom znači glasnik, primijećen je 19. listopada uz pomoć teleskopa Pan-STARRS1 koji s Havaja lovi objekte koji prolaze blizu Zemlje.

Otad su se duhovi uznemirili. Može li taj objekt biti proizvod izvanzemaljske civilizacije?

TRAŽE MALE ZELENE Tajanstveni asteroid koji nas je mimoišao je - svemirski brod?!

U studiji objavljenoj u znanstvenom časopisu Nature 21. studenoga ekipa znanstvenika ocijenila je da se radi o asteroidu, dugačkom 400 metara i širokom samo 40 metara.

Takva neobična forma dosad nije primijećena među asteroidima i kometima koji su se formirali u našem Sunčevom sustavu, rekli su  znanstvenici te zaključili da se radi o asteroidu iz međuzvjezdanog prostora.

Po astronomima, taj objekt neobičnog oblika putovao je sam kroz Mliječni put stotinjak milijuna godina prije nego je došao u naš Sunčev sustav.

Program Breakthrough Listen posvećen istraživanju izvanzemaljske tehnologije u svemiru usmjerio je u srijedu moćni radioteleskop  Green Bank u Zapadnoj Virdžiniji prema Oumuamua.

"Dosad nisu utvrđeni umjetni signali koji bi dolazili s tog objekta.. ali nadzor i analiza podataka se nastavljaju", objavio je u priopćenju Breakthrough Listen.

PRVI IZVANZEMALJAC Sigurni su: Asteroid u obliku cigare stigao sa druge zvijezde

"Ne uočavamo ništa što bi se na kontinuirani način emitiralo s Oumuamua", rekao je Andrew Siemion, dužnosnik laboratorija Breakthrough Listen na Sveučilištu Berkeley. 

Znanstvenici naglašavaju da će nastaviti s opservacijom tog neobičnog objekta.

"Najvjerojatnije je da je Oumuamua asteroid lansiran sa svoje zvijezde domaćina u vrijeme nekog kaotičnog događaja prije više milijardi godina, te da se sasvim slučajno našao u našem sunčevom Sustavu. Ali druge hipoteze su toliko uzbudljive da vrijedi i dalje pomno ga  istraživati", dodao je Siemion.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • シティポップ 16.12.2017.

    heh,to je onda svemirska cigareta koja tjera ljude da ne pušu!!ahahahah

  • Lujo7 15.12.2017.

    Zar stvarno mislite da možete detektirati civilizaciju koja može putovati kroz galaksiju ili čak dalje. Ta razina tehnologije bi se nama činila nemogućom, kao "magija". Mogli bi doslovno stajati pokraj vas bez vašeg znanja. Možemo detektirati civilizaciju jednakog tehnološkog napretka koja šalje signale po svemiru ne znajući što se u njemu sve krije. Ali koje su šanse da će signal stići baš u ovo vrijeme kad smo mi istog tehnološkog napretka.

  • MPVANS 15.12.2017.

    Seru govna samo da mi otvaramo vijest

Komentiraj...
Vidi sve komentare