To je to što me zanima!

Njemačka softverska tvrtka Scheer otvorila podružnicu u Zagrebu, širit će se po Europi

Trenutačno u Zagrebu zapošljavaju 25 stručnjaka, a do kraja godine planiraju ih zaposliti 100, u čemu Meleš naglašava važnost dijeljenja znanja
Vidi originalni članak

Njemačka softverska i konzultantska tvrtka Scheer otvaranjem podružnice i poslovnih prostora u Zagrebu planira daljnje širenje u regiji Adriatic te na jugoistočnu Europu, istaknuto je u utorak na otvaranju prostora tvrtke Scheer Adriatic u Zagrebu.

Podružnica i prostor u Zagrebu otvoreni su nakon što je Scheer uslijed povećanog opsega poslovanja u DACH regiji (Njemačka, Austrija, Švicarska) otvorio potencijale zapošljavanja odgovarajućih kvalificiranih stručnjaka s kojima će zadovoljiti povećani opseg narudžbi, kazala je direktorica Scheer Adriatic Sanja Meleš.

INTELLIAS SELI RAZVOJNI CENTAR Ukrajinska IT tvrtka zatvara ured u Srbiji, sele u Hrvatsku: 'Ne osjećamo potporu vlasti'

Scheer će tako kroz kroz vlastiti 'zagrebački' hub za ključne proizvode zapošljavati stručnjake koji će iz raditi na projektima diljem Europe iz Zagreba, a kako je ključni Scheerov partner softverska kompanija SAP i glavni djelokrug poslovanja je savjetovanje oko primjene SAP-ovih proizvoda i rješenja.

"Scheer Adriatic bit će i pokretač digitalizacije hrvatskog gospodarstva, kojoj je cilj hrvatskim tvrtkama i javnom sektoru procesom digitalizacije pomoći da postanu jače, pa neki i europski jednorozi. Snažan utjecaj koji grupacija ima na hrvatsko tržište potvrđuje i prvo korisničko iskustvo u djelatnosti robe široke potrošnje koje je trenutno u fazi implementacije SAP rješenja", kazala je Meleš.

Trenutno u Zagrebu zapošljavaju 25 stručnjaka, a do kraja godine planiraju ih zaposliti 100, u čemu Meleš naglašava važnost dijeljenja znanja. Istaknula je i da poslovanje Scheera u Hrvatskoj neće biti ograničeno na lokalno tržište, već će rasti i preko granica u jugoistočnu Europu, što je i poticaj njihovom poslovanju i u zapadnoj i srednjoj Europi.

Direktor cijelog Scheer GmbH Mario Baldi (iz Hrvatske) na otvaranju prostora je na upit Hine kazao da su u Hrvatsku od kada su došli prošle jeseni do sada uložili oko milijun eura u pokretanje posla, prostor, ali i u edukaciju za posao, dodajući da u Hrvatskoj, kao i u cijeloj regiji jugoistočne Europe vide veliki potencijal za njihove usluge.

PRIJEDLOG ZAKONA Rusija napravila prvi korak prema nacionalizaciji stranih tvrtki koje su otišle iz te zemlje

Otvorenju Scheerovih prostora prisustvovao je i osnivač Scheer Holding GmbH (mreža IT tvrtki visokog rasta) August-Wilhelm Scheer, profesor poslovne informatike i uspješan poduzetnik, koji je kazao da je Bladi zaslužan za otvaranje tvrtke u Hrvatskoj te da je optimističan u vezi poslovanja u Hrvatskoj. Scheer GmbH osnovan je 2015. i vodeća je tvrtka Scheer Grupe, a u 2021. je ostvario oko 150 milijuna eura prihoda, koje u iduće tri-četiri godine, po riječima Baldija, planiraju povećati na oko 250 milijuna eura.

Osim u Zagrebu, Baldi je kazao i da razmatraju skorašnje otvaranje ureda u Splitu, vjerojatno i u Hercegovini, a planove imaju i za Tursku, čime će broj zemalja u kojima rade premašiti 30. Osim u Europi, posluje i u SAD-u, Singapuru i Australiji, a kao konzultantska i softverska tvrtka podržava i tvrtke u razvoju novih poslovnih modela, uz optimizaciju i implementaciju učinkovitih poslovnih procesa te je izbor mnogim poznatim tvrtkama koje rade na korisnoj i učinkovitoj implementaciji SAP rješenja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare