To je to što me zanima!

Nokijin povratak: Tablet N1 je iPadov blizanac s Androidom

Finska kompanija najavila je Android tablet, čime su najavili povratak potrošačkoj elektronici i postali konkurent Microsoftu, koji je kupio Nokijine mobilne uređaje
Vidi originalni članak

Ako ste mislili da je Nokia spremna za otpis, nakon što su Lumia liniju uređaja prodali Microsoftu, prevarili ste se. Finska kompanija predstavila je u utorak tablet N1 koji će u prodaju krenuti početkom sljedeće godine i to za početak u Kini, a potom i na ostalim tržištima. Uređaj će za njih proizvoditi tajvanska kompanija Foxconn, a cijena će mu biti 250 dolara (bez poreza).

- Ovo je sjajan proizvod za Nokijine fanove i ostale koji nisu još pronašli pravi Android tablet za sebe - rekao je Sebastian Nystrom, šef proizvoda u Nokiji.

Pobjegli od starog dizajna

Nokia

N1 je 7,9-inčni tablet s aluminijskim okvirom i dizajnom koji dosta podsjeća na Appleov iPad Mini i velik je odmak od dizajna po kojem su bile poznate njihove Lumije. Tablet pogoni Android 5.0 uz Intelov četverojezgreni Atom procesor (2,4 GHz), a opremljen je i USB-om (Tip C) s kojim ne morate paziti kako okrećete kabel. Čak i u tom detalju podsjeća na Apple, a sličnosti idu i od razmještaja kamera (8 i 5 megapiksela), zvučnika... Za razliku od iPada, nešto je tanji (6,9 mm).

Nokia

Finci su se odlučili za modifikaciju Androida pa će telefon imati i skin Z Launcher. On omogućuje korisniku da prstom piše slova po ekranu i tako traži sadržaj, ali i da se određene aplikacije prikazuju na početnom ekranu, ovisno o dobu dana i lokaciji na kojoj se nalazite. Što se tiče memorije, N1 će dolaziti s 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Nisu puno čekali

- Iznenadilo me koliko se brzo Nokia odlučila na ovako nešto. Ali, jednako stoji i da su išta htjeli učiniti sa svojim brendom, morali su to napraviti brzo - rekao je Ben Wood, analitičar CCS Insighta za BBC. Dodaje da su morali reagirati brzo, ako žele izvući neku vrijednost iz slavnog imena.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • iPhone_1 22.11.2014.

    i sad na vama je, iPd ili N1!! :D

  • robert borić 19.11.2014.

    koliko troši taj 5.0

  • suncokret bez okreta 19.11.2014.

    Bude li naziv 3310TAB ne razmislkelam ni stotinke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare