To je to što me zanima!

Note 7 postaje dio povijesti: Trajno prekidaju proizvodnju

Vlasnici Galaxy Note 7 telefona trebaju isključiti i vratiti telefone Samsungu koji će ponuditi povrat novca ili druge uređaje. Investitori zazivaju bržu najavu sljedećeg telefona
Vidi originalni članak

Nakon niza požara koji su se ponavljali i sa zamjenskim telefonima, Samsung je objavio u utorak navečer kako su odlučili trajno prekinuti proizvodnju Galaxy Note 7 telefona. U dokumentu koji su poslali korejskim regulatorima navode da su se na prekid proizvodnje telefona odlučili zbog sigurnosti kupaca, objavio je Guardian.

Samo dan ranije rekli su da su se odlučili na 'prilagodbu proizvodnje' što su mnogi protumačili kao najavu konačnog kraja.

Iz Samsunga su rekli kako će kupci moći zatražiti povrat novca ili zamjenu za neki drugi Samsungov proizvod, a još jednom su poslali poziv vlasnicima da isključe Note 7 i prestanu ga koristiti.

Traži se brzi nasljednik

Upravo taj potpuni prekid i otpis Notea 7 su savjetovali i mnogi analitičari koji navode da Samsung mora otkriti zbog čega su se zapalili svi ti telefoni i ponuditi novi model na tržištu. Ističu kako će šteta za Samsung biti sve veća što dulje ljudi budu bez odgovora oko ovih požara. Samsungove dionice pale su u utorak za 8 posto, što je najveći pad u jednom danu od 2008. godine, a kompanija je izgubila ukupno 20 milijardi dolara vrijednosti. Predviđa se da bi ukupni trošak gašenja Notea 7 mogao biti 17 milijardi dolara.

Što se novog modela tiče, sljedeći koji bi trebao biti na redu je Galaxy S8, kojeg korejska kompanija obično predstavlja na sajmu u Barceloni krajem veljače. Analitičari predviđaju da bi Samsung mogao požuriti njegovo predstavljanje, piše Reuters.

Istražuju uzroke požara

Uz Samsung, požare telefona istražuju i korejski službenici, koji kažu da greška u zamijenjenim telefonima možda nije ista kao s baterijama u prvoj seriji. Ako je i dalje problem u baterijama, ovdje se nameće kao problem dizajnerska odluka da se baterije telefona ne mogu vaditi i zamijeniti. Da je telefon bio tako dizajniran, Samsung je možda mogao reći kupcima da izvade baterije i samo njih zamijene.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • 84sa 14.10.2016.

    iphone 7 ima zracenje tj.sar iznosi 1.38 dok je samsung na oko 0,30 sto je znatno manje zracenje prilikom razgovora a sto naravno nitko ne spominje.bitno je za ljude koji imaju puno poziva a skloni su glavoboljama.

  • najindustrijalizovanija 12.10.2016.

    Moj note 3 je zakon Promijenio sam bateriju blue star bez problema radi već treću godinu

  • gagox 12.10.2016.

    Ja mojeg ne vracam. Zapalilo ih se 50 od 3 milijuna. Imao sam 20tak smartphona ali ovaj je najbolji. Ako se zapali je..ga..

Komentiraj...
Vidi sve komentare