To je to što me zanima!

Nova Mercedesova E-klasa automobil je pun superlativa

Nova E-klasa donosi najnaprednije tehnologije koje Mercedes trenutno nudi. Osim tehnologije, dizajn je inspiriran velikom S-klasom, ali i manjom C-klasom
Vidi originalni članak

Mercedes je na salonu automobila, NAIAS u Detroitu predstavio novu generaciju svoje najveće i najpopularnije  uzdanice, E-klase. Automobil upečatljivog prednjeg dijela s velikom maskom dugačak je 492 cm, a osim što izgleda elegantno E-klasa nudi i rekordnu aerodinamiku s koeficijentom od samo 0,23. 

REUTERS/PIXSELL

Osnovni benzinski motor E-klase trebao bi imati četiri cilindra, turbo i razvijati 184 KS, a dizelski 150 KS. Snažniji modeli biti će opremljeni novorazvijenim motorima sa šest cilindra. U unutrašnjosti E-klase dominiraju veliki zasloni. Umjesto klasičnih instrumenata kod skupljih i bolje opremljenih izvedbi ispred vozača dominiraju dva HD zaslona ukupne dijagonale od 12,3 inča. U jeftinijim verzijama brzinomjer i obrtomjer su klasični analogni, a između njih se nalazi dodatni zaslon. Još jedan veliki zaslon nalazi se u središnjoj konzoli. 

Mercedes

Brojni sigurnosni sustavi i sustavi pomoći u vožnji omogućuju da automobil pri brzinama do 200 km/h samostalno prati vozilo ispred sebe, pomaže prilikom naglih manevara izbjegavanja prepreke i parkira se na daljinsko upravljanje. Na naše tržište E-klasa stiže kasnije tijekom ove godine. 

Idi na 24sata

Komentari 112

  • ..................... 16.01.2016.

    izgleda ko c klasa...

  • MaliMali_1 14.01.2016.

    za 20 godina kostat ce 1000e

  • MaliMali_1 14.01.2016.

    za te novce mislim da bi auto treba biti puno atraktivnijeg izgleda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare