To je to što me zanima!

Nova ulaganja: BlaBlaCar sad vrijedi čak 1,6 milijardi dolara

BlaBlaCar ima više od 20 milijuna korisnika u 19 zemalja, a sa 200 milijuna dolara u novoj rundi financiranja kompanija želi ubrzati rast i proširiti se na nova tržišta
Vidi originalni članak

Francuski BlaBlaCar najveći je svjetski servis za dijeljenje prijevoza, koji djeluje i u Hrvatskoj, objavio je novu rundu financiranja nakon čega je procijenjena vrijednost kompanije 1,6 milijardi dolara. 

U novoj rundi financiranja prikupili su 200 milijuna dolara, a navode da su sredstva priupili kako bi zadovoljili globalnu potrebu za dijeljenjem prijevoza te ubrzali rast na etabliranim i novim tržištima koja su pokazala fenomenalan potencijal, a među kojima je i Hrvatska.

Ovime su se ukupno prikupljena sredstva u četiri serije popela na više od 310 milijuna dolara. 

BlaBlaCar inače ima više od 20 milijuna korisnika u 19 zemalja, a funkcionira tako da povezuje one koji trebaju prijevoz na duljim relacijama s onima koji putuju u istom smjeru i imaju slobodnih mjesta kako bi jedni i drugi uštedjeli dijeleći troškove putovanja. 

- Iznimno sam sretan što je naša vizija naišla na tako dobar prijem diljem svijeta, budući da BlaBlaCarova zajednica iznimno brzo raste na svakom od naših novih tržišta. Izgradili smo jednistvenu platformu zasnovanu na istinskim vrijednostima dijeljenja  i ova investicija će nam pomoći ostvariti još više njezinog potencijala u sljedećim godinama - navodi osnivač i direktor BlaBlaCara Frederic Mazzella. Iz kompanije navode kako im je sada u fokusu Brazil, Azija te jošneka tržišta u Južnoj Americi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • klanjcan 21.09.2015.

    jos da svi imaju ovu super foru da im novce ne pojede drzava:) http://igg.me/at/0PnO3HtzIB0

  • iPhonchek 18.09.2015.

    stari moj koje ime za aplikaciju, gluplje ne ide al pak vrijedi bogatstvo. hmmmm, spremam aplikaciju"Piju Piju" samo sto cu s avionima na crno prijevoz nekako sređivati!

  • CopyPaste 17.09.2015.

    Šokantno, sledit će vam krv u žilama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare