To je to što me zanima!

Nova Volkswagen Buba stoji kao i Golf VI s istom opremom

Početna cijena za Bubu s 1.2-litrenim benzincem od 105 KS je 144.640 kuna, dok Buba s automatskim DSG mjenjačem i motorom od 200 KS stoji 221.890 kuna
Vidi originalni članak

Nova Buba, nazvana samo Buba kako je ne bi miješali s prošlom generacijom, stigla je na hrvatsko tržište. Najzavodljiviji i usudili bismo se reći najatraktivniji model u inače dosadnoj paleti Volkswagenovih modela moći ćete kupiti s tri paketa opreme, ali i s brojnim dodatcima za dodatno ukrašavanje i prilagođavanje vlastitom ukusu. Serijska oprema je vrlo bogata i sadrži šest zračnih jastuka, ABS, ESP, električne prozore i retrovizore, dnevna svjetla, radio s MP3 CD-om, klima-uređaj, putno računalo, pa čak i tempomat i kožnati upravljač. Tako opremljena bazna Buba stoji 144.643 kune što je cijena istovjetno opremljenog Golfa VI.

Pokreće je 1.2-litreni benzinac sa 105 KS, a u ponudi su još 1.4 TSI sa 160 te 2.0 TSI sa 200 KS. Dizelski motor je obujma 1.6 litara i ima 105 KS, a stoji 164.197 kuna. Svi motori uskoro će se moći dobiti uz automatski mjenjač s dvostrukom spojkom DSG sa sedam stupnjeva prijenosa. Iznimka je top-Buba sa 200 KS čiji DSG ima šest stupnjeva prijenosa, ali ona jedina ima i sportski ovjes.

Ostale modele kupci će moći učiniti posebnim primjerice, raznim ukrasnim naljepnicama i letvicama, stražnjim spojlerom, odabirom drukčijih kotača ili neke od 12 raspoloživih boja. U ponudi su i različiti natpisi na stražnjem dijelu poput “Käfer” ili “Bug” kao i električni panoramski krovni prozor.

Luksuzna unutrašnjost po izboru

Unutrašnjost nove Bube ne oduševljava samo vrhunskom kvalitetom izrade, već i dizajnom. Kokpit djelomice nosi vanjsku boju (kao kod originala), a možete birati između različitih dezena presvlaka, obloga, upravljača pa čak i dizajna instrumentne ploče. Po prvi puta u ponudi je i audio sustav (ima priključak za iPhone) koji potpisuje poznati proizvođač glazbenih instrumenata Fender.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mjm 26.01.2012.

    CIJENA prava sitnica

  • marinf 24.01.2012.

    Buba i fiat 500 su u povjesti automobilizma postali popularni sto su si ih siromasniji, mladi i sl. mogli priustiti i imati auto. Danas su preskupi i nemaju veze s originalima niti ce upravo zbog toga buditi osjecaje kao prvi modeli.

  • vwvtc 24.01.2012.

    dobra je nema što samo svakom prosječnom građaninu ove zemlje 144 000 kn je nedostižan iznos

Komentiraj...
Vidi sve komentare