To je to što me zanima!

Nova vrsta hobotnice odmah dobila ime po duhu Casperu

Duboki ocean tako je slabo istražen da je otkriće novih vrsta prilično često, navodi zoolog Michael Vecchione koji je siguran da je ova simpatična hobotnica potpuno nova vrsta
Vidi originalni članak

Dok su robotskom podmornicom istraživali oceansko dno kod Havaja, znanstvenici su ugledali hobotnicu koja izgleda poput duha. Vjeruju da se radi o potpuno novoj vrsti, a nakon što su objavili fotografije hobotnice, zahvaljujući Twitteru dobila je naziv Casper po prijateljskom duhu iz crtića. 

Hobotnicu su uočili na dubini od 4290 metara, tijekom geološke studije i proučavanja morskog dna, a američki Nacionalni ured za oceane i atmosferu (NOAA) navodi da je ovo prvi put da su ovu skupinu hobotnica (incirrata) otkrili na toj dubini.
Zoolog Michael Vecchione navodi da je ova neobična jer nema gotovo nikakve obojene stanice (kromatofori), što je tipično za glavonošce, a ne djeluje ni mišićavo. 

Vecchione dodaje kako je duboki ocean tako slabo istražen da je otkriće novih ili neočekivanih stvari prilično često, piše Reuters. Gotovo su sigurni da vrstu ove hobotnice nisu ranije opisali te da pripada  rodu koji tek trebaju identificirati, pojasnio je  Vecchione, koji inače radi za institut Smithsonian. Da bi to potvrdili, morat će pronaći još nekoliko jedinki. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Cukrena 06.03.2016.

    Albino hobica.. malo i baca na Caspera..:))

  • Eva B. 06.03.2016.

    Malo bljedunjava al ispod peke ionako porumeni ahahahahs

  • Cruella de Vil 06.03.2016.

    SLATKICA😊.

Komentiraj...
Vidi sve komentare