To je to što me zanima!

Nova zvijezda u klasi: Smanjili S-klasu i podignuli standarde

Prošla generacija C-klase je prodana u 2,4 mil. primjeraka. Kako bi nova te brojke i nadmašila, u Mercedesu su napravili auto koji će postaviti neke nove standarde
Vidi originalni članak

C-klasa će, prema tvrdnjama iz Mercedesa, postaviti nove standarde u premium segmentu srednje klase. Mercedes se hvali rekordno dobrom aerodinamikom te najnižom razinom buke u klasi. Novi motori su vrlo štedljivi - 2.2-litreni dizel tako sada troši samo 4 l/100 km. Dizajn je osjetno agresivniji i ima više sportskog duha. Posuđen je od nove S-klase i aktualne A-klase. Sigurnosni sustavi još nisu viđeni u automobilu srednje klase.

Kupac prema želji može odabrati i zračni ovjes, a u ponudi su i dva različita prednja dijela, uobičajena izvedba sa zvijezdom na poklopcu motora te Exclusive koja ima veliku zvijezdu na maski.

U skladu s trendovima, C-klasa je osjetno olakšana i teži 100 kg manje, unatoč činjenici da je osjetno narasla. Naime, nova C-klasa je 10 cm duža i 4 cm šira od prethodnika što je uz međuosovinski razmak duži za 8 cm rezultiralo s mnogo više prostora u unutrašnjosti. U prtljažnik stane 480 litara. Poput vanjskog, i unutrašnji se dizajn oslanja na onaj u S-klasi, a oprema je već od osnovne izvedbe vrlo opsežna. Mercedes se hvali i rekordno dobrom aerodinamikom te najnižom razinom buke u klasi. Ponuda motora je za sada skromna. 

Tu su tek dva benzinca i jedan dizelski model. Osnovni benzinac obujma 1.6 litara ima 156 KS, jači dvolitreni benzinac 184 KS, a 2.2-litreni dizel 170 KS. 

No paleta motora će ubrzo nakon početka prodaje biti proširena brojnim novim motorima. Tako će dizeli na kraju razvijati između 115 i 204 KS, dok će se ponuda benzinaca kretati od 156 do 333 KS. Sportska AMG izvedba stiže krajem 2014. Zanimljivo, samo jedan model u ponudi će biti šesterocilindraš, sve ostalo su četverocilindraši. Nova C-klasa u Hrvatsku stiže u travnju 2014. Osnovni benzinac C180 će stajati 290.600 kuna, a dizelski C220 BlueTEC od 314.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • PetarJanek 09.04.2014.

    kokpit instrumentne ploce prekopirano od Audija :-)

  • nikolajev_13 12.01.2014.

    Još kojih par kuna i kupujem, sviđa mi se :D

  • god of war 26.12.2013.

    merčonja svaki put izennadi s novim modelima, što je je, al lijepa auta proizvode, nema se šta tu za rec.....jedina negativna stvar je cijela-za nas hrvate...njemcima nije to skupo, standard bato je veci, bolji i ima se...al da mogu malo cijenu smanjit, a mogu brate..

Komentiraj...
Vidi sve komentare