To je to što me zanima!

Nove Star Wars igre za Disney će proizvoditi DICE i Visceral

Financijska strana posla ostala je tajna, ali prema višegodišnjem ugovoru, EA će preuzeti razvoj novih Star Wars igara. Disney je lani kupio Lucasfilm i SF franšizu
Vidi originalni članak

Disney je sklopio novi višegodišnji ugovor s izdavačem igara Electronic Artsom koji će za njih proizvoditi igre za mobitele, računala i konzole s temom Ratova zvijezda. Disney je u listopadu za 4,05 milijardi dolara kupio Lucasfilm i poznatu SF franšizu, a njima i dalje ostaje pravo da sami razvijaju online i mobilne igre. Financijski detalji ovog posla ostali su tajni, piše Reuters. Kako se navodi u priopćenju, razvoj igara preuzet će DICE i Visceral, koji će se pridružiti studiju BioWare.

EA je navodno uložio između 100 i 300 milijuna dolara u razvoj igre Star Wars: The Old Republic. Za ogromnu multiplayer igru angažirali su više od 1000 glumaca, no igra nije polučila željene rezultate. Zbog toga su lani u lipnju ponudili 15 prvih razina potpuno besplatnu, a u studenome i besplatnu verziju igre. 

Disney je nedavno odlučio ugasiti LucasArts studio za proizvodnju igara.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • proffy 13.05.2013.

    haha, zašto svi mislite zato što ih je Disney preuzeo da će odmah biti kao crtić sa miki mausom, ima stvarno zadrtih i neukih ljudi, ako ništa drugo barem imaju kapitala za prijeko potrebne investicije.

  • Legenda17 07.05.2013.

    Mislim da je kompletna SW franšiza prešla na Dark Side još od one 3D obrade prošle godine

  • Krumpir 07.05.2013.

    Ako ce suradjivat Dice i Bioware bit ce fenomenalno :D Dice nek se pobrine za MP ostalo Bioware i eto nam novi Star Wars Battlefront koji bio imao ogroman potencijal :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare