To je to što me zanima!

Novi hit u Japanu: Igraonice umjesto doma za umirovljenike

Naboru Shiba (68) iz Tokija ispričao je kako je igraonicu u trgovačkom centru kraj stana počeo posjećivati nakon što je otišao u mirovinu prije šest godina
Vidi originalni članak

Umirovljenici u Japanu u posljednje su vrijeme sve više počeli odlaziti u igraonice kako bi "ubijali" vrijeme na raznim aparatima za igranje. Neki od njih ondje se zadrže i do nekoliko sati trošeći novac na razne igre.

Takozvano "srebrno tržište" razvilo se diljem Japana, a tvrtke su odmah počele paziti da umirovljenicima bude što ugodnije kako bi potrošili što više novca. Naboru Shiba (68) iz Tokija ispričao je kako je igraonicu u trgovačkom centru kraj stana počeo posjećivati nakon što je otišao u mirovinu prije šest godina. Kaže kako je prije ostajao kod kuće i gledao televiziju, ali su mu igraonice zabavnije jer vrijeme može provoditi s vršnjacima. 

Naboru ističe kako su takve igraće konzole bile u modi prije 30 godina dok je bio mlađi, a sada je došlo vrijeme i za njega. Obično dolazi s hrpom kovanica koje je osvojio ranije, a nekih mjeseci potroši oko 1000 kuna u igraonici. Kaže kako se suzdržava od prevelikog troška, javlja Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • drug Tito_1 13.01.2012.

    vidi ideje za biznis......

  • beejesan 13.01.2012.

    Kad odem u mirovinu otvaram igraonicu za vršnjake. :-)

  • croat25 13.01.2012.

    ah,što reći..japanci :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare