To je to što me zanima!

Novi veliki korak: Grasshopper raketa poletjela do 744 metra

Fantastična snimka novog leta revolucionarne rakete pokazuje nam dosad najviši skok i povratak na isto mjesto, ali i daje pogled u neku novu svemirsku budućnost
Vidi originalni članak

Kompanija SpaceX uz letove na Međunarodnu svemirsku postaju razvija i novu tehnologiju kojom žele omogućiti raketama da se vrate nazad na Zemlju kako bi ih ponovno koristili. U prethodnim mjesecima mogli smo vidjeti raketu Grasshopper kako leti do visina 250 i 325 metara, a potom slijeće na isto mjesto. Sada je ta raketa napravila najveći 'skok' te poletjela do visine od 744 metra. U fascinantnom videu koji su objavili na YouTubeu može se vidjeti cijeli let i povratak na istu točku. 

Kada bi se rakete Falcon mogle više puta koristiti uz ovu tehnologiju to bi i značajno smanjilo troškove letova u svemir. Zadovoljan uspješnom misijom bio je i Elon Musk, koji je na Twitteru napisao kako uz ovaj let i prethodne testove misli da imaju sve dijelove slagalice da mogu vratiti raketu kući. 

Stvarni Tony Stark: Elon Musk želi graditi rakete kao Iron Man

Idi na 24sata

Komentari 56

  • AntonTrdić 14.10.2013.

    samo hrabro

  • Domyan 14.10.2013.

    Ovo je probijanje novih granica, ako se ovo stvarno ostvari posjete nama dragom svemiru ce biti skupe ko voznja avijonom jer necemo morati graditi svaki put novu raketu kao sto ne gradimo za svaki let novi avijon :D gro nice!!

  • ayayay 13.10.2013.

    A što bi mogao zveknuti jedno ledeno pivo.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare