To je to što me zanima!

Novo lice češkog bestselera: Škoda iznenadila Octavijom

Škodin šef dizajna Jozef Kabaň temeljito je izmijenio izgled Octavije, koja je dobila dvodijelna prednja svjetla. Potez na koji kupci Škode nisu navikli pa bi reakcija mogla biti zanimljiva
Vidi originalni članak

Zahvati prilikom redizajna automobila obično su diskretni, no Octavia je šokirala mnoge i drastično promijenila izgled.

Za razliku od prethodnog modela, nova Octavia će sigurno podijeliti mišljenja kad je u pitanju dizajn i zbuniti kupce Škode koji nisu navikli na tako velike promjene u izgledu. Stražnji dio nije previše mijenjan, a i u unutrašnjosti je riječ samo o malim kozmetičkim promjenama.

S tehničke strane najvažnije novosti su LED prednja svjetla, koja zamjenjuju dosadašnji ksenon, novi multimedijalni sustav s vrlo velikim 9,2-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Klasične tipke oko zaslona zamijenjene su virtualnim tipkama osjetljivim na dodir. Octavia je dobila i nekoliko naprednih sigurnosnih sustava za pomoć u vožnji preuzetih sa Superba.

Ponuda motora sastoji se od pet benzinskih i četiri dizelska motora čija se snaga kreće od 84 do 184 KS. Novost u ponudi je i pogon na sve kotače, koje će Škoda nuditi u kombinaciji sa snažnijim 1.8 TSI i 2.0 TDI motorima, dok će se automatski DSG mjenjači sa šest i sedam brzina moći kombinirati s gotovo svim motorima u ponudi. Nova Škoda Octavia na tržište dolazi krajem godine, a cijene za osnovne verzije ne bi se trebale osjetno mijenjati.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 07.11.2016.

    nit je zetor traktor nit je škoda auto

  • ModVa 06.11.2016.

    odličan auto samo ne razumijem zašto zadržavaju oznake u kokpitu kao u Fabiji..pa te brojke su strašne!!!!

  • komentator s marsa 04.11.2016.

    užas, sadašnji model izgleda premoćno a u isto vrijeme diskretno, na prvi pogled podsjeća na mnogo skuplje automobile. ovo mi izgleda kao kineska kopija mercedesove e klase iz 2009 koja je po mom osobnom ukusu bila ružna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare