To je to što me zanima!

Obama i Hondin 'zastrašujući' robot Asimo zaigrali nogomet

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon kratkog dodavanja s Hondinim robotom, Obama je rekao da je pomalo zastrašujuće koliko su životni roboti, no dodao je i da su jednako fascinantni
Vidi originalni članak

Barack Obama u Washingtonu često igra košarku s prijateljima, no u posjetu Japanu primio se drugog sporta. S Hondinim robotom Asimom zaigrao je nogomet. U muzeju novih znanosti i inovacija Asimo je pred Obamom izveo nekoliko vježbi i pozdravio Obamu te mu rekao da može udarati i loptu.

Obama je prihvatio igru, a nakon kratkog dodavanja rekao je kako su roboti pomalo zastrašujući koliko su životni. No, pohvalio je vještinu Asima i dodao da su roboti fascinantni. Tijekom cijelog susreta prikazani su razni primjeri suradnje Japana i SAD-a, među njima i poruka astronauta s ISS-a.

Obama je poručio učenicima kako nam je tehnologija omogućila da razumijemo planet koji dijelimo, ali i da shvatimo ne samo velike prilike već i izazove i opasnosti od stvari poput klimatskih promjena - na što će upravo ta buduća generacija tražiti odgovore, prenosi Washington Post.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 29.04.2014.

    sve je to dobro dok on nogomet igra s loptom, da ne zamjeni rekvizit...

  • AntonTrdić 25.04.2014.

    jedino pametno u ovom clanku je ova reklama za bnet gore sto iskace kad ovaj supermen miki spasava dragu :D

  • ctrl10 25.04.2014.

    Dobro ga je zveknia sa loptom. Ima sreće što ovo nije bio Putin pa bi do večeras završio kao čudna kombinacija miksera i tostera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare