To je to što me zanima!

Obnovio ga: 'S Fićom starim 63 godine pretječem i BMW-e'

Prijateljica i ja vraćale smo se iz Zadra za Zagreb. Po lijevom traku dojurio je Fićo te nas pretekao - rekla je čitateljica dodavši kako mu se čak i jedan BMW maknuo s puta
Vidi originalni članak

Auto je proizveden 1955. godine, a kupio sam ga prije 25 godina u Austriji i obnovio, kaže nam Senad Eminović, koji je iz Austrije “potegao” do Šibenika, gdje je sudjelovao na Drugom međunarodnom Fića skupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad se u nedjelju vraćao u Spittal na Dravi, po autocesti je obilazio sve redom.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prijateljica i ja vraćale smo se iz Zadra za Zagreb. Po lijevom traku dojurio je Fićo te nas pretekao - rekla je čitateljica dodavši kako mu se čak i jedan BMW maknuo s puta.

Eminović kaže kako mu Fićo predstavlja veliku ljubav.

- Vozim ga samo po lijepom vremenu, od travnja do rujna. Kad sam doma, stalno nešto na njemu pritežem ili popravljam.

Kad sam ga kupio, imao je standardni motor od 750 kubika.

'SMIJALE SMO SE DO ZAGREBA' 'Vozile smo 130 na sat na A1, kad ono pretiče nas jureći Fićo'

Poslije sam u njega ugradio motor od 850 kubika. Ti motori jačine su 32 konja, no ja sam dobio 40. Stavio sam, naime, veće klipove i ventile, na glavi motora proširio sam kanale, a stavio sam i poseban auspuh - kaže nam Eminović.

Sad s njim može “potegnuti” od 130 do 140 km na sat i tako voziti dva sata da se ne pregrije.

- Prije tri godine sam s njim išao u Albaniju, a prije dvije u Bugarsku. Kad sam se vraćao iz Bugarske, prošao sam 810 km u jednom danu - rekao nam je Eminović, koji je s autom prošao gotovo cijelu Europu osim Skandinavije. Fiću je u 25 godina lakirao dvaput. Auto je prešao 155.000 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • SamoJako555 05.06.2018.

    Ja sa svojim Peugeotom 3008 sa 110 konja ne vozim brže od 130km/h ... Tak da ovaj svojeg fiću ubija do amena

  • bosanac 05.06.2018.

    I moja zena vozi ficu, firma joj kupila. Dva dana sam birao dodatnu opremu,...na kraju, smo sve skucali u njega, fico izasao 15 K Eura,..ma ko ga j...kad firma placa.

  • PRAVILO BROJ 8 05.06.2018.

    ponositi se necim i krsiti propise o sigurnosti u prometu je jedno,jedno pitanjce, koliko je potrebito metara da bi se sa 140 zaustavilo ovako vozilo,drugo kako ce prometna regarati na hvale da se vozi iznad dopuštene brzine,a time se hvale i dame i vozac ficeka,pa onda se pitamo koliko je mrtvih zbog bahatosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare