To je to što me zanima!

Od danas nove cijene poziva i poruka unutar Europske unije

Cijene u Hrvatskoj za pozive i slanje poruka prema bilo kojem broju unutar EU-a bit će znatno jeftinije. Cijena poziva moći će najviše iznositi 1,76 kuna po minuti, a SMS poruka ne smije biti skuplja od 0,55 kuna
Vidi originalni članak

Od 15. svibnja za sve će međunarodne pozive i SMS poruke unutar EU-a vrijediti nova ograničenja cijena. Potrošači će pozive iz svoje zemlje prema drugim zemljama EU-a plaćati najviše 19 centi po minuti, plus PDV, a SMS poruke najviše 6 centi po poruci plus PDV. Izvijestio je to HAKOM prošloga tjedna.

Cijene u Hrvatskoj za pozive i slanje poruka prema bilo kojem broju unutar EU-a bit će znatno jeftinije. Cijena poziva moći će najviše iznositi 1,76 kuna po minuti, a SMS poruka ne smije biti skuplja od 0,55 kuna.

DOBRE VIJESTI Poruke i pozivi iz Hrvatske u EU od srijede će biti jeftiniji!

Puno operatera mobilne telefonije nadoknađivalo je gubitak prihoda od roaminga povećanjem cijena međunarodnih poziva.

Mnogi korisnici nisu ni razumjeli razliku između međunarodnih poziva i roaminga, pa je veliki dio njih po ukidanju roaminga bio neugodno iznenađen visokim računima, jer su mislili da pozivi iz vlastite mobilne mreže prema nekom broju u europskom inozemstvu košta jednako kao i poziv unutar domaće mreže.

Novi propisi sada će uvelike ograničiti tu praksu mobilnih operatera.

Komisija navodi primjer prema kojem je osoba koja je mjesečno dva sata iz Italije s talijanskog broja razgovarala s belgijskm brojem plaćala 105 eura. Sada će po novim propisima taj račun iznositi najviše 27 eura, četiri puta manje.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Tinkerbelll 15.05.2019.

    Samo u Hr se još naplaćuje. Mi u Austriji imamo besplatne pozive i poruke za EU države a kada smo u EU državama nema uopće rominga vise. I internet i pozivi sve je isto.

  • audi 2.0 15.05.2019.

    Pa tko jos zove i salje na taj nacin pored interneta ? Whatsapp, viber, skype itd...

  • vragmali 15.05.2019.

    ma sad budu izmislili novu stavku na računu da nadoknade....

Komentiraj...
Vidi sve komentare