To je to što me zanima!

Od nedjelje dnevna svjetla u Hrvatskoj ne morate paliti...

POČINJE LJETNO RAČUNANJE VREMENA Vozači mopeda i motocikla tijekom cijele godine moraju voziti s dnevnim svjetlima ili riskiraju kaznu od 300 kuna
Vidi originalni članak

Od nedjelje, 29. ožujka, počinje ljetno računanja vremena a tada prestaje obaveza uključivanja kratkih ili dnevnih svjetala na vozilima tijekom dana, javio je HAK. Vozači mopeda i motocikla tijekom cijele godine moraju voziti s dnevnim svjetlima ili riskiraju kaznu od 300 kn. 

Tijekom cijele godine s dnevnim svjetlima se vozi u BiH, Bugarskoj, Češkoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji... 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Duro 26.03.2015.

    Glupi propis kakvog je samo nasa glupa vlada mogla donijeti. Otkako se ne moraju paliti svaki treci auto u tunelu ili u sumrak, kisi, magli i smanjenoj vidljivosti vozi bez svjetla. Glupost je govoriti o ekologiji i ustedi. Na sigurnosti se ne spara. Izbacimo onda sigurnosne pojaseve, air-bagove, ESP, ABS i sve drugo jer i to otezava vozilo i povecava potrosnju. Glupost!

  • bulog55 26.03.2015.

    Ljepo da ste informirali vozače, tako da se onih 25% koji su i do sada vozili bez upaljenih svjetala ne moraju bojati kazne! Drugih 25% ima neispravna svjetla!!! U vozilima za Skandinaviju svjetla se pale čim okreneš ključ, i to ne pozicija!!! Oni su valjda neuki pa ne znaju ništa o sigurnosti prometa!!

  • Drevni_ZG 26.03.2015.

    Kod mene dok radi motor rade i svjetla. I to me nimalo ne smeta. A svi me bolje vide...

Komentiraj...
Vidi sve komentare