To je to što me zanima!

Od sumraka do zore: Pogledaj ih sve uživo na genijalnoj karti

Michelle Chandra kreirala je odličnu vizualizaciju koja zalaske i izlaske Sunca s Instagrama prikazuje na jednoj karti, na kojoj djeluju kao neprekinuta petlja
Vidi originalni članak

Veliki su izgledi da trenutno u nekom kutu svijeta netko mobitelom fotografira prekrasni suton ili početak novog dana i tu fotografiju dijeli na Instagramu. 

All Our Suns prekrasna je vizualizacija koja prikazuje sve fotografije s ključnim riječima #sunrise i #sunset (zora i suton) koje su postavljene na Instagram u proteklih 24 sata. 

Vizualizaciju je napravila Michelle Chandra, koja na svojoj stranici piše o promjeni poimanja vremena kroz povijest te kako ga danas drže vremenske zone, satovi i kalendari. No, dodaje, Instagram korisnici na svojim fotografijama pokazuju drugačije poimanje vremena, nepravilni lov kroz svijet u kojem je nečiji kraj dana početak dana za drugog. 

Na karti možete pretraživati i određene lokacije, a Chandra dodaje kako je pregled fotografija otkrio da korisnici većinom učitavaju slike sutona u roku četiri sata nakon zalaska Sunca. No, kod izlaska Sunca pak mnogi čekaju kraj dana da bi se sjetili njegova početka. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Anakin 13.06.2015.

    Zanimljivo i lijepih fotki ima :)

  • mily 13.06.2015.

    uvijek biram izlazak sunca. To je ljepota koja hrani dušu:)

  • G4ndalf 13.06.2015.

    treba sva ta mjesta posjetit

Komentiraj...
Vidi sve komentare