To je to što me zanima!

Ogromni asteroid približava se Zemlji: U subotu će nam biti dvostruko bliži nego Mjesec

Iz NASA-e navode kako se asteroid takve veličine na tako blisku udaljenost od Zemlje pojavi jednom u deset godina, no opasnosti za ljude nema
Vidi originalni članak

Asteroid veličine Big Bena približava se Zemlji brzinom od 28.000 kilometara na sat, a u subotu će nam biti bliže i od Mjeseca kad će i projuriti kraj našeg planeta.

Naime, asteroid 2023 DZ2 u subotu bit će od Zemlje udaljen svega 173.000 kilometara, što je i duplo bliže od prosječne udaljenosti Mjeseca od našeg planeta.

UZORCI ASTEROIDA RNK baza iz uzorka s asteroida novi dokaz teoriji da je život na Zemlju stigao iz svemira!

Trenutne procjene su da je promjer asteroida oko 93 metra, a najbliže će nam biti u 20.51 sati po hrvatskom vremenu. Vidljiv sa sjeverne polutke bit će tek minutu kasnije, dok bi najsjajniji prema NASA-inim izračunima trebao biti za promatrače iz jugoistočne Azije, prenosi Daily Mail.

Iz NASA-e navode kako se asteroid takve veličine na tako blisku udaljenost od Zemlje pojavi jednom u deset godina, no opasnosti za planet nema. Iako nije poznato odakle je točno došao, većina asteroida koji prolaze blizu Zemlje nalaze se u asteroidskom glavnom pojasu između Jupitera i Marsa.

2023 DZ2 znanstvenici su spazili još 27. veljače u Španjolskoj iz zvjezdarnice Roque de los Muchachos Observatory u La Palmi na Kanarskim otocima u sklopu europskog projekta za istraživanje asteroida bliskih Zemlji.

Prijenos će biti dostupan OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ivanz 23.03.2023.

    Sretno svima ma gdje bili...👍

  • mars7 23.03.2023.

    Samo.nek ide dalje od nas

  • mr.Tromb 23.03.2023.

    Ne kužim - kako može biti dvostruko bliže ... Valjda upola bliže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare