To je to što me zanima!

Opel snažno kreće u crossover ofenzivu novim Crosslandom X

Nakon što je Renault monovolumene pretvorio u crossovere, na istom je putu i Opel - Crossland X dolazi na tržište umjesto Merive
Vidi originalni članak

Tržište SUV-ova i crossovera najbrže raste, pa je logično da se svi trude predstaviti što više modela u ovoj klasi. Najsvježiji crossover novitet dolazi nam iz Opela, koji je umjesto nasljednika Merive odlučio predstaviti potpuno novi Crossland X, koji bi trebao konkurirati modelima poput Peugeota 2008 ili Renault Captura, ali i malim monovolumenima poput Fiata 500 L.

Za razliku od nešto veće Mokke X, Crossland je manje avanturistički, a više urbano koncipiran. Stoga u ponudi neće imati pogon na sve kotače niti neku značajniju udaljenost od podloge. S dužinom od 421 cm Crossland X bi se trebao dobro uklopiti u gradske gužve, no unatoč tome pruža vrlo raskošnu ponudu prostora u unutrašnjosti. Zbog stražnje klupe koju je moguće pomicati, u prtljažnik stane 410 do 500 litara, a s preklopljenim stražnjim sjedalima 1255 litara.

Opel za sada ne otkriva detalje o pogonu, no s obzirom na to da je Opel platformu posudio od Peugeota 2008, pretpostavlja se kako će imati i njihove pogonske strojeve, odnosno 1,2-litrene benzince i 1,6-litrene dizelske motore. Opel je najavio i mnoge već poznate tehnologije poput kamere Opel Eye, panoramske stražnje kamere i prilagodljivih prednjih LED svjetala. Novi Opel Crossland X predstavit će 1. veljače u Berlinu.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Odvjetnik diniMal 24.01.2017.

    Užas kakva taraba

  • Airborne101st 24.01.2017.

    Kad bi se nase podneblje malo vise orijentiralo na japanske aute mehanicari bi bili na burzi

  • VitoBH 23.01.2017.

    Renolovi Captur i Kadjar čisti promašaji, stalno kod majstora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare