To je to što me zanima!

Opelova Meriva dobila je novi osnovni dizelski motor s 95 KS

Novu generaciju Opelovih dizelskih motora obujma 1.6 litara odlikuje iznimno niska razina buke i miran rad pa pretpostavljamo da je tako i kod ovoga motora.
Vidi originalni članak

Ponuda Merive ovih je dana proširena novim osnovnim dizelskim turbomotorom obujma 1.6-litara s 95 KS koji zamjenjuje prethodnu generaciju 1,3-litarskih dizelskih motora iste snage. Ovaj kompaktni monovolumen s novim motorom troši samo 4,l/100 km, a to spada među najbolje rezultate u klasi. 

Novu generaciju Opelovih dizelskih motora obujma 1.6 litara odlikuje iznimno niska razina buke i miran rad pa pretpostavljamo da je tako i kod ovoga motora. Vrlo važna prednost u odnosu na 1.3-litarski motor je okretni moment veći za čak 100 Nm i iznosi 280 Nm tako da se motor u vožnji doima osjetno snažnijim, a Meriva osjetno poletnijom. Opel Meriva s novim osnovnim dizelskim motorom i paketom opreme stoji 130.850 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • DarioBrnić 04.07.2014.

    Opel - inače posjedovao sam Asconu C liniju - mogu reći da je ZMAJ od auta, ali što se zapravo krije u mehaničkom dijelu, druga je stvar. Naime Opeli '80-tih i '90-tih godina dizelske motore su ugrađivali od Fiat-a i mogu reći dobri su za ono što trebaju, a benzinci toga doba su proizvođeni u Opelu ili su čak neki benzinci bili od ISUZU-a. Imao sam i dizelaša i benzinku Asconu, i jedna i druga su ZMAJ, jer su se redovito održavale na vlastitu ruku, ne kod specijaliziranog mehaničara. Ali limarija je bila loša dosta. Naime današnji suvremeniji Opeli neznam čije li benzinske motore koriste, ali na ovoj Opel Merivi sa Diesel motorom, otvorite haubu i mora na motoru pisati Renault, mora. Jer dugi niz godina Opel surađuje sa Renault-om u vezi mehaničkog dijela. Također Reanult-ovi motori su dosta pouzdani, tako primjerice 1.5dCi motor je proglašen već 2 godine zaredom najboljim motorom, a ugrađuje se u Opel, Mercedes A-klasu, Daciu, Nissan-ove gradske autiće ;)

  • Martin94 26.06.2014.

    vi koji izmisljate da opel nevalja pricate gluposti a siguran sam da Vas pola vozi fordove alfe i fiate

  • Mustafa Aga 26.06.2014.

    Opeli su kvalitetna vozila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare