To je to što me zanima!

Opet lansirali letjelicu za koju se ne zna što radi u svemiru

Letjelicu je lansirala raketa Atlas V iz Cape Caneverala. I dok su detalji o misiji i dalje obavijeni velom tajne, NASA je objavila neke njene tehničke karakteristike
Vidi originalni članak

Američko ratno zrakoplovstvo po četvrti je put lansiralo "tajni svemirski zrakoplov" X-37B. Letjelica za koju nitko ne zna što zapravo radi u Svemiru tamo bi trebala ostati sljedeće dvije godine. Teorije oko njene svrhe kreću se od toga da je riječ o svemirskom bombarderu do pretpostavke da je X-37B zapravo tajno oružje za onesposobljavanje špijunskih satelita.

Letjelicu je lansirala raketa Atlas V iz Cape Caneverala . I dok su detalji o misiji i dalje obavijeni velom tajne, NASA je ipak objavila neke tehničke karakteristike zrakoplova.

Navodi se kako ovu bespilotnu letjelicu pokreće pogonska tehnologija Hall koja radi na principu ioniziranja plemenitih plinova poput ksenona. Hall letjelici daje sposobnost za podnošenje većeg tereta i izvođenja složenih orbitalnih manevara.

- Svemir je vrlo bitan za sve nas. Sustav za upozorenje protiv projektila, prognoza vremena, navigacija... sve je to jako važno. Hall omogućava efikasnije pokretanje letjelice uz manje novca i jači pogon, a unaprjeđuje i njenu sposobnost manevriranja - rekao je američki general Tom Masiello.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • nikluk20 21.05.2015.

    lete oni u svemir i bez raketa...ovo je samo predstava za raju....

  • - DAVOR - 21.05.2015.

    e da treba pitat avu karabatić ona jedina mislim ima suvisli odgovor :P

  • - DAVOR - 21.05.2015.

    pročitajte "potraga za izvornim poljem" davida wilcocka ... malo je pre stručna u vidu fizike i to kvantne al obrađuje teme svega što postoji sa dokazima i primjerima nije neko blebetanje kvazi stručnjaka i možda shvatite čemu oni idu tajno tamo gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare