To je to što me zanima!

Osim još više prostora Audi A3 Sportback ima Fejs, Google...

Atraktivni Monte Carlo bio je pozornica za premijeru Audija, koji se u bezbrojne luksuzne limuzine i impresivne supersportske jurilice odlično uklopio tehnologijom
Vidi originalni članak

Produžena i praktičnija izvedba Audijeva kompakta neznatno je veća od prethodne, no zato u unutrašnjosti pruža osjetno više prostora te prtljažnik od 380 litara. Posljedica je to međuosovinskog razmaka, koji je narastao za punih šest centimetara. Istodobno je pala masa, i do 90 kilograma u odnosu na prethodnika, što A3 Sportback čini zabavnijim u vožnji, ali i štedljivijim - u prosjeku oko 10%. Primjerice, u kombinaciji s 1.6 TDI motorom Sportback po tvorničkim podacima troši samo 3,8 l/100 km.

Ponuda motora se za sada sastoji od tri benzinca i tri dizelaša. Benzinci razvijaju između 122 i 180 KS, a dizelski motori 105 do 184. Najveća novost u ponudi je 1.4 TFSI sa 140 KS, kojem se prema potrebi gase dva cilindra te se tako postiže prosječna potrošnja od 4,7 l/100 km.

U vožnji je A3 Sportback vrlo sposoban automobil. Uvjerljiv ovjes, kočnice i upravljač opraštaju vozačke pogreške i omogućavaju vrlo brzu vožnju bez obzira na podlogu. Sve to je još uvjerljivije u kombinaciji s Quattro pogonom i S-tronic mjenjačem s dvostrukom spojkom, koji se nudi uz baš sve motore u ponudi A3 Sportbacka. 

U Hrvatskoj od ožujka

Prodaja kod nas počinje krajem zime, no cijene još nisu poznate. U Njemačkoj osnovni model  stoji 22.500 eura.

Napredni sustav MMI

Unutrašnjost je impresivno kvalitetna. Multimedija je naprednija nego na bilo kojem drugom Audiju - nudi Facebook, Twitter, Google Street View...

Idi na 24sata

Komentari 30

  • sky0512 27.01.2013.

    ma neznam ko može trošit pare na ovo

  • andi_1 30.11.2012.

    ...sve u svemu ljep auto samo za previše para, bar za nas obične građane...

  • Oko za Oko_Pasta za Zube 29.11.2012.

    najbolsi auti kaj su serijski delani-audi! sve ostale je ostale...drek

Komentiraj...
Vidi sve komentare