To je to što me zanima!

Ostali im patenti: Google daje Motorolu za 2,9 mlrd. dolara

Google je za Motorolu dao 12,5 milijardi dolara, a sada ju prodaje za 2,9 milijardi. Ostaju bez telefona, ali zadržat će veliku većinu patenata, bitnih za Android sustav
Vidi originalni članak

Google je odlučio Motorolu prodati Lenovu i to za 2,9 milijardi dolara. Odluku je na Googleovim stranicama potvrdio šef kompanije Larry Page.  

Lenovo će za taj novac dobiti sadašnje i buduće Motoroline proizvode, ali i oko 2000 patenata vezanih uz uređaje. 

Novac koji će Google dobiti puno je manji od 12,5 milijarde dolara, koliko su dali za Motorolu 2012. godine, što im je bila najveća akvizicija. No, ono što Googleu sada ostaje je velika većina Motorolinih patenata, a Lenovu daju licencu za taj portfolio i druga intelektualna vlasništva. I u priopćenju o prodaji Page naglašava da će patente koristiti kako bi štitili cijeli Androidov ekosustav.

Iz Lenova kažu kako će ovime dobiti snažnu prisutnost u Sjevernoj i Latinskoj Americi, ali i jako uporište na zapadu Europe. 

- Odmah ćemo imati priliku da postanemo snažan globalni igrač na mobilnom tržištu koje snažno raste - kaže šef Lenova Yang Yuanqing. 

Page se u priopćenju pohvalio najnovijim uređajima, ali i istaknuo da će Motoroli biti bolje u rukama Lenova, koji će se moći potpuno posvetiti uspjehu kompanije te potaknuti svoj snažan rast mobilnog poslovanja. Dodaje da Lenovo ima adute da pretvore Motorolu u važnog Android igrača. Navodi da će ovaj potez Googleu omogućiti da posvete energiju inovacijama na Androidu, ali i da ne znači veću promjenu Googleovih hardverskih planova.  Posao još moraju potvrditi u SAD-u i Kini, što zahtijeva vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • strmi007 31.01.2014.

    sve je to biznis

  • nikolajev_13 30.01.2014.

    Sretno im bilo, tko god da preuzme.

  • 666999 30.01.2014.

    Kinezi preuzimaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare