To je to što me zanima!

Ostvarit će svoj najveći san: Stephen Hawking leti u svemir

Stephen Hawking je u razgovoru kod Piersa Morgana rekao kako mu je let u svemir najveći san, a da mu je Richard Branson ponudio mjesto na letu Virgin Galactica koje košta 250.000 dolara
Vidi originalni članak

Slavni znanstvenik Stephen Hawking koji nam je otkrio brojne tajne svemira uskoro će ostvariti svoj najveći san i odletjeti u svemir. U intervjuu kod Piersa Morgana rekao je kako mu je to najveći cilj u životu. 

- Mislio sam da me nitko neće htjeti povesti u svemir, ali Richard Branson mi je ponudio mjesto u Virgin Galacticovoj letjelici i odmah sam pristao - rekao je Hawking. On je prije deset godina iskusio i kako je to letjeti u bestežinskom stanju. 

Znanstvenik već desetljećima boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), bolesti zbog koje je ostao bez gotovo svih motoričkih funkcija i komunicira sa svijetom preko računalnog sustava koji pokrete mišića u njegovu licu pretvara u tekst, a potom u govor. 

Poduzetnik Branson još je 2015. govorio o tome kako se nada da će moći Hawkinga povesti u svemir, ako će mu zdravlje dozvoliti. Karta na Virgin Galacticovu letu koštat će 250.000 dolara, a za tu cijenu putnici će poletjeti na rub svemira, odakle će u bestežinskom stanju moći promatrati cijeli planet. Kartu je dosad rezerviralo više od 700 ljudi.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Silvijasos 22.03.2017.

    Sretno, zasluzio si

  • serendipity26 21.03.2017.

    Kako je bezveze trabunjao do sad.. mogu misliti kad se vrati iz svemira..

  • miko2312 21.03.2017.

    Koji nam je otkrio najvece tajne svemira, kakve su to tajne, osim sto je nabubo svakakvih budalastina koje mogu a i ne moraju biti istinite, da je vec bio u svemiru i putovao svemirom, vidio svemir, onda ajd otkrio nam a ovako napricao neke teorije koje ljepo zvuce i on genijalac haha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare