To je to što me zanima!

Otkriće: Mozak sam stvara marihuanu i napušava se!

Proteine iz mozgova miševa znanstvenici su primijenili na THC receptore, koje aktivira marihuana, i otkrili da ih i proteini aktiviraju
Vidi originalni članak

Američko-brazilski tim znanstvenika otkrio je kako mozak stvara proteine koji djeluju kao marihuana na određene receptore u mozgu. Njihovo otkriće moglo bi dovesti do razvoja novih lijekova protiv bolova, za poticanje apetita, ali i sprečavanja zlouporabe marihuane.
- U idealnim uvjetima, ovo bi otkriće trebalo dovesti do aktiviranja THC receptora, ali bez štetnih utjecaja kakve izaziva marihuana - kaže Lakshmi A. Devi s medicinske škole Mount Sinai u New Yorku. Do otkrića su znanstvenici došli vadeći proteine peptide iz mozgova miševa te analizirajući sastav njihovih aminokiselina. Proteine su zatim primijenili na THC receptore, koje aktivira marihuana, i otkrili da ih i proteini aktiviraju.
- Prošle godine dokazali su da i naša koža proizvodi supstancu sličnu marihuani. Na znanstvenicima je sad da osmisle, u neku ruku, bolji joint - kaže Gerald Weissmann, glavni urednik znanstvenog časopisa The FASEB Journala u kojem je objavljeno otkriće.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • branchburg 22.04.2009.

    Eto ti ga na...sad ce Dileri morat na Burzu :))

  • Gatsby 21.04.2009.

    shef, parizer , da vam oznojim po jedan joint, ili ćete mozak od štakora na gradele ?

  • angel7 21.04.2009.

    cool.

Komentiraj...
Vidi sve komentare