To je to što me zanima!

Otkrili su novu crnu tarantulu i nazvali je po Johnnyju Cashu

Ime je savršeno. Pauk živi oko Folsoma, a mužjaci su dominantno crni. Sve se uklapa, kaže Chris Hamilton, autor studije u kojoj su opisali novih 14 vrsta
Vidi originalni članak

Nova vrsta tarantule koja živi u blizini zatvora Folsom u Kaliforniji nazvana je po Johnnyju Cashu.

Ikona američke glazbe, najčešće odjeven u crno, napisao je pjesmu o toj kaznionici i tamo 60-ih godina održao niz koncerata za zatvorenike.

Teško je zamisliti prikladnije ime za novog pauka, piše BBC .

- Aphonopelma johnnycashi među 14 je novih vrsta tarantula otkrivenih na jugu SAD-a koje su znanstvenici opisali u časopisu ZooKeys .

Ovo je sjajan primjer kako se bioraznolikost može pronaći, nekad i doslovno, u našem dvorištu, rekao je autor studije Chris Hamilton iz floridskog prirodoslovnog muzeja.

- Mnogi misle da nove vrste dolaze s područja Zemlje koja su nikako ili slabo istražena, ali to zapravo nije slučaj - kaže Hamilton.

Aphonopelma johnnycashi, međutim, pronađena je kako tumara u kalifornijskoj divljini.

- Pauka smo otkrili u podnožju zapadne Sierra Nevade, a tamo je blizu i zatvor Folsom pa nije trebalo razbijati glavu kako nazvati novu vrstu - kaže Hamilton.

- Ime je savršeno. Pauk živi oko Folsoma, a mužjaci su dominantno crni. Sve se uklapa - rekao je Hamilton. Nije smetalo niti to što je on obožavatelj Johnnyja Casha i ima njegovu tetovažu.


Idi na 24sata

Komentari 13

  • jluci82 05.02.2016.

    Bolje dr Sranjo Tuđman.

  • Bullet Farmer 05.02.2016.

    ma .. taj koji gae našao očigledno voli johnnya.. mislim dae glup naziv... Full. sta ce sutra ljudi učiti u školama i Faxovima?! "ovo vam je pauk zvani Johnny Cash, znate Johnny Cash vam je bio ovo i ono davne te i te godine" mislim bullshit je to..

  • napoleonov sin 05.02.2016.

    opasan je

Komentiraj...
Vidi sve komentare