To je to što me zanima!

Otvorili trgovinu gdje mušterije kupuju pomoću smartphonea

Kupci u trgovini Homeplus u Seoulu (Južna Koreja) downloadaju potrebnu aplikaciju, fotografiraju barkod i onda kupuju. Ono što kupe, dostavi im se na kućnu adresu
Vidi originalni članak

Vodeći veletrgovački lanac u Južnoj Koreji otvorio je prvu virtualnu trgovinu mješovite robe. Kupci u trgovini Homeplus ne uzimaju namirnice, već sa smartphoneom skeniraju barkod ispod slike robe koju žele kupiti. Kupci downloadaju potrebnu aplikaciju, fotografiraju barkod i onda kupuju. Trgovina im ono što su kupili dostavi kući.

Trgovina se nalazi u frekventnom dijelu podzemne željeznice u Seoulu. Nudi 500 artikala koji uključuju hranu, elektroniku, uredske materijale i ostalo.

Trgovina je ovaj vikend namamila svega nekoliko kupaca. Uglavnom se radi o mladima koji koriste nove tehnologije poput smartphonea. U Južnoj Koreji 30 posto ljudi koristi smartphone. Telekomunikacijski operateri procjenjuju da će ta brojka u tri godine narasti na 70 do 80 posto, prenosi AFP.

- Nova virtualna trgovina spaja trenutni online i offline način kupovine. U tome leži njen veliki potencijal - rekla je glasnogovornica Homeplusa.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • webasto 01.09.2011.

    dobra lutkica na prvoj slici...

  • seronja 31.08.2011.

    kak se tu maznu žvakaće? :D

  • SlavicaRošić 31.08.2011.

    Ta vijest je stara & mjeseci

Komentiraj...
Vidi sve komentare