To je to što me zanima!

Ovaj supersonični padobran bi ljude trebao spustiti na - Mars

Leteći tanjur će se spuštati 2,35 puta brže od zvuka prije nego se padobran otvori i tada će vidjeti hoće li letjelica uspjeti mirno sletjeti na Tihi ocean, kažu u NASA-i
Vidi originalni članak

Leteći tanjuri s drugih planeta možda nisu stvarni, no to ne znači da oni ne mogu inspirirati dizajn za moderne svemirske letove. NASA će, naime, u srijedu testirati svoju tehnologiju letećeg tanjura lansiranjem ogromnog balona za velike visine koji će ponijeti sa sobom NASA-in leteći tanjur i novi supersonični padobran koji bi jednoga dana trebao pomoći prizemljiti svemirske letjelice i ljude na Mars, piše USA Today.

Budući da atmosfera na Marsu nije previše gusta, padobran koji treba usporiti teški svemirski brod koji ide velikom brzinom mora biti iznimno čvrst. 

Testiranje padobrana predviđeno je u 17.30 sati. NASA će pomoću balona poslati leteći tanjur s padobranom do visine od 37 kilometara iznad Pacifika. Balon će tada otpustiti letjelicu koja će se zatim, pomoću dodatnog raketnog pogona, popeti na 55 kilometara visine i tada kreće 'slobodan pad'.

Leteći tanjur će se spuštati 2,35 puta brže od zvuka prije nego se padobran otvori i tada će vidjeti hoće li letjelica uspjeti mirno sletjeti na Tihi ocean, pojasnila je NASA.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Stručni komentator 03.06.2015.

    haha da, sletjet će na Mars kao i na Mjesec što su sletjeli...

  • misko2k 03.06.2015.

    Interesantno na šta bacaju lovu, odu milioni za jedan test, šta sve to im vrijedi ako nemaju "lijek" za svemirsku radijaciju kojom bi izloženi astronauti bili tokom leta, na ISS-u je minimalna, mada savjetuju astronautima doktori da nakon što slete najmanje 2 godine ne planiraju pravit djecu, pitam se samo zašto , kad je tako "minimalna"

  • miroslav23 03.06.2015.

    a boli me briga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare