To je to što me zanima!

Ovdje možete pratiti potpunu pomrčinu Sunca u Australiji

Sljedeću potpunu pomrčinu Australci će čekati 16 godina, a ovaj rijedak nebeski fenomen moglo bi pokvariti oblačno vrijeme koje se predviđa na sjeveru kontinenta
Vidi originalni članak

Oko 60.000 ljudi okupit će se u srijedu rano ujutro po lokalnom vremenu kako bi na sjeveru Australije mogli vidjeti potpunu pomrčinu Sunca. Australski mediji prenose kako na tom području takve pomrčine nije bilo od 710. godine. No, planove bi im moglo pokvariti loše vrijeme, odnosno oblaci koji se predviđaju u zoru na tom području. 

Sjena široka 150 kilometara bit će nad Sjevernim Teritorijem, a potom će proći iznad vrha Australije te prema istoku u Tihi ocean. Djelomična pomrčina moći će se vidjeti iz istočne Indonezije, istoka Australije, Novog Zelanda, Papue Nove Gvineje te iz dijelova Čilea i Argentine. 

Vrhunac pomrčine trajat će oko dvije minute, a u utorak navečer po našem vremenu je možete gledati i na eclipse2012 stranici.

Ovo je prva potpuna pomrčina od 2002. godine u Australiji, a sljedeća će biti tek 2028. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • duuunja 13.11.2012.

    boring....skoro sam zaspala........

  • Philo 13.11.2012.

    Ja bi štel to stvarne gledeti ali nekaj vam ne štima sa stremingom.

  • PMF 087 13.11.2012.

    Nama je pomrčina več 20 godina ...skoro pa potpuni mrak i jedva čekamo da vidimo malo svijetla al.. nigdje ga ni za lijeka. Zato niko neće ni glave podići ka nebu radi toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare