To je to što me zanima!

Ovo bi mogao biti novi XC90: Više sigurnosti i novi dizajn

Volvo Concept XC Coupe inspiriran je dizajnom moderne sportske opreme. To je jedan od 3 koncepta kojima predstavljaju prednosti nove arhitekture svojih modela
Vidi originalni članak

Crossover s četiri sjedala i dvoja vrata usko je povezan s nedavno predstavljenim modelom Volvo Concept Coupe. Robusniji terenski izgled daju mu naplatci od 21 inča, izraženiji otvori za kotače i viša linija krova. Oba modela su nastala koristeći novu Volvo podesivu arhitekturu SPA koja rezultira s više mjesta u unutrašnjosti te višom razinom sigurnosti, no istodobno je prikazan i novi dizajnerski smjer. Automobil je nastao u suradnji sa švedskom tvrtkom POC, koja proizvodi zaštitnu opremu za ekstremne sportove. U automobilu je prikazano kako se ta oprema može inteligentno i sigurno smjestiti kako bi se uštedjelo što više prostora.

Volvo je objavio brojne fotografije svojeg Concept XC Coupea, no sve važnije detalje za sada drži u tajnosti. U prvi plan stavljaju sigurnost i tvrde kako s novom arhitekturom, tehnikama proizvodnje i čelikom visoke čvrstoće mogu napraviti kompaktnije i sigurnije automobile. Istodobno, vidljivi su i neki dizajnerski elementi koje će zasigurno preuzeti budući serijski modeli, takozvana plutajuća maska hladnjaka, karakterističan poklopac motora te DRL dnevna svjetla u obliku položenog slova T. Neobično oblikovana stražnja svjetla također su element koji bi mogao završiti u proizvodnji. 

Treći i posljednji konceptni model koji će također biti zasnovan na novoj SPA arhitekturi trebali bi predstaviti na proljeće u Ženevi, a navodno je riječ o limuzini.  

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_204031 17.01.2014.

    prednja svjetla bacaju na Audi

  • nikolajev_13 16.01.2014.

    Izgleda kao da je iz budućnosti izvana. Zgodan dizajn.

  • krizbaher 16.01.2014.

    Uvijek sam volio Volvo i sviđao mi se, i sam imam S60 i obožavam ga, ali ove nove futurističke linije automobila, ne samo kod Volva, nego općenito, jednostavno mi se ne sviđaju... Izgleda da me vrijeme "pregazilo" lagano, mlađe generacije su na redu:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare