To je to što me zanima!

Ovo je prava životinja: Izgleda kao bizarni hibrid psa i pauka

Maleni paučnjak svojim bizarnim izgledom vjerojatno pokušava otjerati napadače, a mnogi su posumnjali da se radi o slikama nastalima u Photoshopu no snimio ih je fotograf u Ekvadoru
Vidi originalni članak

Priroda može biti fascinantna i začuđujuća, ali u njoj ćemo često naći toliko bizarne stvari da nam je prva pomisao kako to sigurno nije stvarno. 

Upravo takav je i ovaj lažipauk (Metagryne bicolumnata) iz reda paučnjaka, životinja srodnih paucima. Andreas Kay ga je snimio prošle godine u prašumama Ekvadora. Pogledate li mu prvo noge, njih osam, nećete uočiti ništa posebno neobično. Međutim, glava je ta kojom ovaj paučnjak fascinira, a ona podsjeća na glavu crnog psa (ili vuka), a neki će reći i da izgleda poput zeca. 

Zumirane fotografije prikazuju životinju koja izgleda opako ovako uvećano, međutim stane na nokat vašeg palca i sasvim je bezazlen.

Kayeve fotografije ovih su dana potaknule brojne rasprave na društvenim mrežama u kojima su neki posumnjali u njihovu autentičnost. Neki su čak uočili sličnost i sa crnim psom iz serijala o Harryju Potteru, koji je zapravo bio Sirius Black. 

U prirodi ima više od 6650 vrsta ovih lažipauka i postoje već 400 milijuna godina. Vjeruje se da je bizarni izgled ovog njegov obrameni mehanizam. Žute točke koje izgledaju kao oči samo su točke koje bi trebale prevariti napadača, dok su mu oči puni niže na tijelu, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Vida83 07.11.2018.

    Spiderdog Spiderdog :P

  • black_cat 07.11.2018.

    fotošopski paučnjak s rodovnicom

  • 07.11.2018.

    prvi put vidim ovakvog pauka

Komentiraj...
Vidi sve komentare