To je to što me zanima!

Ovo je prvi 'anti-smartphone': Nema internet pa čak ni SMS

Telefon nema klasični ekran, a toliko je tanak da lako može stati u džep košulje ili majice. Proizvodi se u kineskoj tvornici Foxconn, istom mjestu odakle dolaze i Appleovi uređaji...
Vidi originalni članak

U doba dominacije pametnih telefona koji su s nama na svakom mjestu i u svakom trenutku, gotovo nevjerojatno zvuči pojava Light Phonea, uređaja koji se još naziva i "anti-smartphone". 

Velik je poput kreditne kartice, a sposoban je raditi samo dvije stvari - upućivati i primati pozive. Ne može slati SMS poruke, nema kameru niti mogućnost spajanja na internet. Nema niti Bluetooth.

- Telefon smo osmislili na način da ga njegovi vlasnici koriste što je manje moguće - poručuju osnivači Lighta.

Pitate li se zašto bi neka kompanija razvila proizvod za koji ne želi da ga koristite? Pa zato što, čini se, imaju dobre namjere jer žele izliječiti našu ovisnost o smartphoneima, koliko god se to činilo nemogućim i nevjerojatnim.

Startup Light u New Yorku su osnovali Joe Hollier i Kai Tang. 

- Želimo vratiti ljudski glas u ludi svijet tehnologije. Light Phone napravljen je da bude vaš telefon daleko od telefona, objasnili su u kompaniji. 

Telefon nema klasični ekran, a toliko je tanak da lako može stati u džep košulje ili majice. Proizvodi se u kineskoj tvornici Foxconn, istom mjestu odakle dolaze i Appleovi uređaji.

Light Phone se prodaje u crnoj (noćnoj) i bijeloj boji, a cijena mu je 150 dolara (oko 1100 kuna). 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 15.01.2017.

    Unaprijed osuđen na propast.

  • Hyper 13.01.2017.

    1200kn ???!! Jedino dobro na ovom telefonu je ime! Light. Uz to ime dobro bi došao i slogan 'ovaj je telefon stvoren samo da vas olakša!'

  • strmi007 13.01.2017.

    gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare