To je to što me zanima!

Ova kolica paze koliko trošite i s njima - ne čekate na blagajni

LG se nada da će robot ljude riješiti gnjavaže u kojoj moraju gurati kolica kroz redove u marketima, a ovaj robot ima još jednu veliku prednost - oslobodit će ljude stajanja u redu
Vidi originalni članak

Kupce u korejskim marketima uskoro bi mogli pratiti pametna robotska kolica. Korejski div LG u ponedjeljak je s trgovačkim lancem E-Mart sklopio dogovor o razvoju samovozećih kolica za kupnju koja će ljude pratiti kroz dućane, prenosi Daily Mail.

Inače, LG je još na sajmu IFA u Berlinu prije dva mjeseca predstavio cijeli niz CLOi robota, a upravo će pod tim brendom napraviti i novog robota za dućane. 

U kompaniji se nadaju da će robot ljude riješiti gnjavaže u kojoj moraju gurati kolica kroz redove u marketima, a ovaj robot ima još jednu veliku prednost - oslobodit će ljude stajanja u redu. Osim što će moći prepoznati prepreke i izbjegavati druge kupce, robot će imati i skener za barkod, pa će automatski registrirati sve što stavite u košaricu. 

- Kad ste spremni za plaćanje, automatski sustav pobrinut će se za račun, a vi nećete morati čekati u redu - kaže LG. 

Osim barkoda, na njegovu ekranu kupci bi mogli vidjeti svoj popis za kupnju, a robot će znati gdje se koji predmet nalazi, pa će vam pomoći i u navigaciji kroz redove. Ista stvar bi trebala biti dostupna i u aplikaciji za mobitele. 

Kako prenosi Yonhap News, LG je dosad razvio osam različitih CLOi robota za različite zadatke, a među njima je i SuitBot, egzoskelet koji radnicima pomaže u podizanju težih predmeta. 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • crotenkista 11.11.2018.

    Ja sam kao robot. Sve skoro cijene znam u trgovini kod sebe u ulici. Brže računam nego kompjuter na blagajni i točnije važem nego neka kompjuterska vaga. A nisam trgovac

  • Jedan_dečko 06.11.2018.

    Radije cu stajat u redu nego se sramotit sa tom gluposcu

  • dostdobar 06.11.2018.

    Modernizacija uzima toliki mah da to tesko hvataju cak i strucnjaci, samo strahujem da je takva mkdernizacija napravljena samo da bi se smanjio ljudski faktor ali sta je tu je, buducnost se ne moze zaustaviti

Komentiraj...
Vidi sve komentare