To je to što me zanima!

Pao je i ostao bez dijela glave, liječnici će mu je "isprintati"

Kina: Liječnici planiraju muškarcu imena Hu (46) "obnoviti" lubanju uz pomoć mrežice od titanija koju je isprintao 3D printer. Mrežicu će mu staviti ispod kože
Vidi originalni članak

Hu (46) je ostao bez dijela lubanje nakon što je pao s trećeg kata svojeg doma u kineskoj provinciji Shaanxi. Liječnici mu planiraju "obnoviti" lubanju uz pomoć mrežice od titanija koju je isprintao 3D printer, piše Daily Mail

Mrežicu će mu staviti ispod kože i "pričvrstiti" je za lubanju. Ako im zahvat uspije, liječnici vjeruju da će mreža "nadoknaditi" dio lubanje koji mu nedostaje. 

Dječaku isprintali kralježak 

Prošli tjedan su liječnici u Kini uspješno implantirali kralježak dječaku (12) koji boluje od raka kostiju te su mu omogućili da opet  hoda. Liječnici u Pekingu su najprije odstranili tumor koji se nalazio u vratnom kralješku, a onda su ga zamijenili 3D implantatom. Operacija je trajala pet sati. 

Printaju se čeljusti, kukovi, zdjelice...

Iako korištenje 3D organa još nije toliko uobičajeno, bilo je slučajeva da su liječnici ugrađivali isprintane čeljusti, kukove i zdjelice. Operacija kralježnice u Kini je bio prvi slučaj na svijet u kojem se koristio kralježak koji je isprintao 3D printer. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Radovan Čaura 31.08.2014.

    A jel mogu da isprintuju veštačku bešiku?

  • Leftybaby 29.08.2014.

    moze mi neko objasnit kako se to printa nikako nemogu skuzit? jel to bude papir ili koji materijal i to:

  • 29.08.2014.

    Uskoro če i "veseljko" bit isprintan,na radost muškog spola i na zadovoljstvo ženskog spola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare