To je to što me zanima!

Pet holivudskih studija traži gašenje Hotfilea bez suđenja

Filmaši su se na ovo odlučili jer se preko Hotfilea često dijele zaštićeni sadržaji te se tako krše autorska prava, iako Hotfile tvrdi da takve sadržaje briše na zahtjev
Vidi originalni članak

Američka filmska udruga (MPAA) sudu je podnijela zahtjev za gašenjem internetske stranice za razmjenu sadržaja Hotfile bez sudskog postupka zbog kršenja autorskih prava, prenosi BBC.

Udruga filmaša na ovaj se potez odlučila jer se preko Hotfilea često razmjenjuju zaštićeni sadržaji te se tako krše autorska prava, iako Hotfile tvrdi da takve sadržaje briše na zahtjev. Ovo je posljednji potez Hollywooda u jednogodišnjoj pravnoj borbi za gašenje Hotfilea, čije je sjedište u Panami.

Sudski dokumenti otkrivaju da su tužitelji pet filmskih studija: Disney, 20th Century Fox, Universal Studios, Columbia Pictures i Warner Bros. U zahtjevu se tvrdi kako 90 posto datoteka skinutih s Hotfilea predstavljaju kršenje autorskih prava te da je u kršenje umiješan gotovo svaki Hotfileov korisnik. Tužitelji Hotfile također uspoređuju s Megauploadom, također stranicom za razmjenu sadržaja čiji je osnivač Kim Dotcom pritvoren sredinom siječnja.

Hotfile se pak poziva na američki zakon o autorskim pravima (DMCA) koji jamči imunitet stranicama koje na zahtjev obrišu sporne sadržaje. Međutim, tužitelji tvrde kako Hotfile nema to pravo jer nije pratio, identificirao ni zabranjivao pristup korisnicima koji su kršili autorska prava. U Hotfileu odgovaraju kako su pojačali nadzor nad takvim korisnicima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pupi1234 11.03.2012.

    ma nek se steraju

  • dimijefleks 10.03.2012.

    Ma neću više ni gledat filmove i riješen problem.

  • Palmira2 10.03.2012.

    I dalje, kakve veze ima američko pravosuđe sa Panamom? Ovo više nema veze s vezom...Sad će još malo i slat specjalce okolo po svijetu, umjesto lovit teroriste, lovit ljude koji downloadaju filmove?!?!?! Ma nek krepaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare