To je to što me zanima!

Peugeot promijenio slavni logo, umjesto lava sad je lavlja glava

Desetljeća nakon posljednje blage promjene vizualnog identiteta Peugeot se odlučio za drastični rez. Logo uspravnog lava koji je 40 godina krasio modele Peugeota odlazi u povijest
Vidi originalni članak

Peugeot ima novi vizualni identitet. Karakteristični lav krasio je, uz manje promjene, sve Peugeot automobile od 1980. godine do danas kada ga zamjenjuje novi znak, lavlja glava na štitu uz natpis Peugeot. Zanimljivo, Peugeot je prije 60 godina ima gotovo identičan logo ovom novome. Naime, novi logo je zapravo blago stilizirana verzija znaka koji je Peugeot koristio kratki dio svoje povijesti, od 1960. do 1965. godine. 

Od 1850. Peugeot je promijenio deset logotipa, a svi su sadržavali simbol lava. Posljednja promjena je učinjena 2010. godine kada je uspravni lav samo blago dorađen. Dosadašnji logo se uz male modifikacije koristio još od 1980. godine. 

Peugeot se za ovaj potez odlučio nakon što je u potpunosti redizajnirao svoja vozila tijekom posljednjih 10 godina. Logotip je redizajniran kako bi bio u skladu s proizvodima i kako bi obilježio uspon Peugeota u višu klasu. Osim znaka na autu promijenit će se i vizualni identitet prodajnih centara i internet stranica marke.

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • John Doe Jr. 07.03.2021.

    lijep logo ali i dalje ne volim peugeot

  • buzdovan91 03.03.2021.

    Logo kao i auto - krš, to vozaju oni koji para nemaju za prava nemačka kola poput opela

  • nap 02.03.2021.

    ovaj je puno bolji logo

Komentiraj...
Vidi sve komentare