To je to što me zanima!

Philipsova 'pametna pilula' sama određuje točnu dozu

Kapsula "iPill" mjeri kiselost pomoću senzora kako bi se odredio položaj u crijevu, a potom otpustio lijek na mjesta na kojima je najpotrebnije
Vidi originalni članak

Nizozemski Philips izumio je "inteligentnu pilulu" koja ima mikroprocesor, bateriju, bezični radio, pumpu i rezervoar s lijekom kako bi se lijek otpustio u određeni dio tijela. Nazvana "iPill", kapsula mjeri kiselost pomoću senzora kako bi se odredio položaj u crijevu, a potom otpustio lijek na mjesta na kojima je najpotrebnije. To je posebice važno za liječenje tegoba poput Crohnove bolesti jer lijek dolazi točno tamo gdje je potrebno. To također znači smanjenje doza i manje neželjenih pojava. Kapsula također mjeri unutarnju temperaturu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gatsby 13.11.2008.

    mamlaz168@itd , što će im ta sranja u tebi kad i onak znaju po mobitelu u 100 m gdje se točno nalaziš ? I što je to uostalom toliko strašno, čemu tolika paranoja? Recimo policija će lako provjeriti gdje si bio u vrijeme zločina pa te neće neosnovano optužiti, i obrnuto !

  • user_28544 12.11.2008.

    ovo je tek početak, u budučnosti imaćemo svi neka sranja u sebi i tako će znat di se nalazimo, žele imat kontrolu nad svakim čovjekom. šta je laž veća i šta se više ponavlja to je mase ljudi lakše prihvate. Posjetite www.galaksija.com i naučite razmišljat svojom glavom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare