To je to što me zanima!

Hrvatski startup Agrivi planira postati globalno ključni igrač

Hrvatski softver koji pomaže u upravljanju poljoprivrednom proizvodnjom koristi se u 80 zemalja, a na velikom natjecanju u Koreji osvojili su nagradu od 300.000 kuna
Vidi originalni članak

Hrvatski startup Agrivi na globalnom natjecanju u Južnoj Koreji borio se protiv timova iz 46 zemalja, no njihovo poljoprivredno rješenje žiri je proglasio najboljim. Softverom koji pomaže u povećanju produktivnosti i profitabilnosti poljoprivredne proizvodnje tako su osvojili 50.000 dolara nagrade , što će im pomoći kako bi dodatno proširili broj korisnika, ali i osigurali 10 milijuna kuna investicije za širenje na međunarodna tržišta.

- Agrivi je od samog starta namijenjen poljoprivrednicima u cijelom svijetu. Mi želimo biti jedan od ključnih igrača u segmentu softvera za upravljanje farmama - otkrio nam je svoje planove Matija Žulj, osnivač tvrtke iz Kutine koja postoji tek devet mjeseci. Dosad su prikupili korisnike iz 80 zemalja, a sustav im je dostupan na 13 jezika.

- Interes azijskih medija bio je ogroman i cijeli World Startup Competition u Soulu je donio puno intervjua i pozornosti. Za nekoliko zemalja smo dobili i potencijalne distributere i vrlo smo zadovoljni - rekao je Žulj. U priopćenju je naveo kako ova pobjeda osigurava i globalnu prepoznatljivost koja je ključna za ostvarivanje kontakta s velikim investitorima te omogućava lakši pronalazak partnera na vanjskim tržištima.

Sam softver koji omogućuje korištenje niza alata za povećanje produktivnosti uskoro bi trebao dobiti i integraciju s hardverom , a Matija nam je ukratko rekao kako to primjerice podrazumijeva korištenje dronova u poljoprivredi ili sustava za pametno navodnjavanje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Bistrica 26.11.2014.

    Sami neki startupovi od kojih nema niko nikakve koristi vec samo gluposti.

  • crni83 25.11.2014.

    korisno

Komentiraj...
Vidi sve komentare