To je to što me zanima!

Poco ima dva nova telefona s moćnim baterijama za mlade

Poco M5 i M5s su dva telefona s baterijama od 5000 mAh, živih boja, kojima Xiaomijev brend cilja na mlađe korisnike željne zabave
Vidi originalni članak

POCO je u ponedjeljak predstavio dva nova povoljna telefona, Poco M5 i M5s, koja su namijenili mladim korisnicima željnim zabave, ali i koji stižu s prilično niskom cijenom. Prvim, navode, ciljaju na one koji uživaju u gamingu, a M5s je pak za one koji traže balans kamere, audio-vizualnog iskustva i baterije.

POCO M5: Gaming s 6 nm procesorom i dinamičnim zaslonom

Pokreće ga MediaTek Helio G99 čipset izrađen u 6 nm tehnologiji, koji uključuje osmojezgreni procesor s dva procesora Cortex-A76 na taktu do 2,2 GHz, zajedno s GPU jedinicom Arm Mali G57. Tu je i Game Turbo 5.0 koji kontrolira i optimizira CPU, GPU i memoriju kako bi podržao stabilnu igru i u igrama s velikim opterećenjem. Sustav može prepoznati jeste li usred igre i djelovati tako da vas novi prozorčić iznenadne poruke ne prekida u igranju.

Ugradili su mu IPS LCD ekran od 6,58 inča (1080x2408)  s 90 Hz dinamičkim osvježenjem, ovisno o sadržaju. Ističu i da dolazi s praktičnim značajkama kao što je zaslon Sunlight, koji korisniku omogućuje igranje na otvorenom i uživanje u igri u parku ili uz bazen, u što ćemo se uvjeriti jednom kad uređaj dođe na testiranje.

Opremili su ga trostrukom stražnjom kamerom koja se sastoji od glavne kamere rezolucije 50 MP (f/1,8) te makro i dubinskog senzora od 2 megapiksela. Sprijeda se nalazi selfie kamera od 5 mpx. Što se videa tiče, on je ograničen na 1080p pri 30 fps.

Baterija od 5000 mAh mogla bi biti mamac za mnoge korisnike, a ugradili su 18W punjenje. 

POCO M5 dolazi u tri boje: crnoj, zelenoj i žutoj te sa 4 GB + 64GB. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 1.599 kn putem službenih prodajnih kanala. 

POCO M5s: Snažno središte zabave 

Kad je riječ o snimanju foto i video sadržaja, model M5s bi trebao ponuditi puno više. Podržava 4K video pri 30 fps, a ugradili su i snažniju kameru od 64 mpx (f/1,8). Tu su još širokokutna od 8 mpx te dubinski i makro senzori od 2 mpx. Sprijeda je također kvalitetnija kamera, rezolucije 13 mpx. 

POCO M5 dolazi s 6,43-inčnim Full HD+ AMOLED DotDisplay, ali i stereo zvučnicima.

Opremili su ga MediaTek Helio G95 čipsetom, a kod nas se nudi sa 4+128 GB i stoji 1799 kuna. 

Također ima bateriju velikog kapaciteta od 5000 mAh, koja pruža do 12 sati neprekidne zabave ili jedan i pol dan neprestanih glasovnih poziva, ali i 33W punjenje.

POCO M5s dolazi u tri boje: sivoj, bijeloj i plavoj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 06.09.2022.

    Ništa posebno... obični mob ali cijena ok... baš za mlade .

Komentiraj...
Vidi sve komentare