To je to što me zanima!

Podaci UN-a: U svijetu ima 6 milijardi mobilnih pretplatnika

Podaci UN-ove agencije za telekomunikacije navode da je po ICT-u najnaprednija Južna Koreja. Kina i Indija imaju zajedno oko dvije milijarde korisnika mobitela
Vidi originalni članak

UN-ova agencija za telekomunikacije objavila je u četvrtak globalno izvješće o tehnologiji u kojem stoji kako je krajem prošle godine u svijetu bilo oko 6 milijardi mobilnih uređaja. 

Međunarodna telekomunikacijska unija navodi kako samo Kina ima milijardu pretplatnika, dok će Indija taj broj dostići ove godine. 

Na Internetu je krajem 2011. bilo 2,3 milijarde ljudi, odnosno svaki treći čovjek, no ističe se kako je velika razlika u postocima između bogatih zemalja i zemalja u razvoju. Čak 70 posto korisnika interneta živi u bogatijim, industrijaliziranim zemljama. 

Prema podacima iz istraživanja najnaprednija ICT ekonomija je Južna Koreja, a slijede ju Švedska, Danska, Island i Finska. Te su zemlje isto poredane od 2010. godine, a jedina promjena među prvih 10 je Velika Britanija, koja se popela s 14. na 9. mjesto. 

ITU navodi i kako su cijene ICT usluga od 2008. godine pale za čak 30 posto što je i jedan od razloga za širenje njihove dostupnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • AC.MILAN 12.10.2012.

    nije pretplatnika nego korisnika jer pretplatnici su osobe koje imaju pretplatu, a ostali su korisnici

  • user_28947 11.10.2012.

    Kakvo otkriće! Mogao bi se taj UN baviti nečem drugim a ne ovakvim glupostima koliko pretplatnika u svijetu ima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare