To je to što me zanima!

Pogledajte kako brzo bi se epidemija proširila svijetom

Koristeći mrežu zrakoplovnih linija, teoretski fizičar Dirk Brockmann napravio je model hipotetske epidemije koja se može svijetom proširiti iz samo jednog grada
Vidi originalni članak

Teoretski fizičar Dirk Brockmann i njegov tim napravili su simulaciju hipotetske epidemije koja je imala karakteristike slične pandemiji svinjske gripe iz 2009., ali u kontekstu globaliziranog svijeta. Odlučili su istražiti kako bi se svijetom proširila bolest iz jednog grada i to preko globalne zrakoplovne mreže. Fokus projekta je bio na tome da geografska udaljenost u povezanom svijetu više nije dovoljan pokazatelj toga koliko su udaljene lokacije stvarno odvojene jedna od druge. Tako više ljudi svakog dana putuje između New Yorka i Londona, nego između Londona i nekog malog britanskog grada. U svom radu navode da su mogli izračunati 'udaljenost' povezanu s prometom koja povezuje mjesta za svaka čvorišta u mreži.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • strmi007 16.12.2013.

    i onda svi postali walkeri

  • zmijonosac 15.12.2013.

    Chemical trials!To je jedini komentar koji bi ja mogao napisati jer kad vidite gdje se najviše crveni biti će vam sve jasno.

  • Vinzenzo 14.12.2013.

    I onda se Ameri čude kad im na njihovom tlu netko da po pi...! Nije to riješenje jer stradavaju nedužni ljudi. S druge strane, Ameri se igraju Bogova. Zašto? Upravljaju vremenom pod maskom globalnog zatopljenja i uništavaju cijeli svijet, gdje se ratuje, tu oni imaju prste, razvijaju razne boleštine i niz drugih primjera.Ameri, ZAŠTO?!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare