To je to što me zanima!

Pogledajte kako maca šapom otključava ekran iPhonea 5S

TechCrunch je odlučio testirati što sve može poslužiti kao 'otisak prsta', dok je na istouchidhackedyet.com pokrenut natječaj za hakere koji traže rupe u sustavu
Vidi originalni članak

Novi iPhone 5S od danas je u prodaji, a uređaj dolazi sa senzorom otiska prsta koji je ugrađen u Home tipku te je zbog tog novog načina otključavanja uređaja proglašen i jednim od najsigurnijih. Kako bi provjerili koliko je sustav kvalitetan, TechCrunch je odlučio vidjeti je li rezerviran samo za ljude. Kroz sustav su registrirali šapu te je i mačka mogla otključati telefon.

Navode da je češće bilo propalih pokušaja skeniranja, ali kada su pravilno postavili šapu, sve je radilo bez teškoća. Dodaju i da, iako bi za sustav trebalo skenirati prst, stvar radi i s drugim dijelovima ruke. 

Treba napomenuti kako ovo nije hakiranje sustava, već šire tumačenje onog što se može smatrati "otiskom prsta". U međuvremenu je pokrenut online natječaj kojeg je financirala zajednica. Na  istouchidhackedyet.com se nudi više od 10.00 dolara prvome koji će hakirati senzor otiska prsta. Arturas Rosenbacher iz Chicaga najviše je donirao, čak 10.000 dolara, i ističe kako će se ovdje aktivirati neki od najpametnijih hakera koji će tražiti bugove u Appleovu sustavu, piše Reuters.

- Cilj je popraviti problem prije no što on to postane. Stvari će ovako biti još sigurnije - rekao je Rosenbacher.

Ispred dućana čekao 10 dana kako bi prvi kupio novi iPhone

Idi na 24sata

Komentari 11

  • duunjica 20.09.2013.

    evo micek, za tebe... :))))

  • justicia 20.09.2013.

    Pa dajte ga na probu da ga probam hakirati. Zašto bi ja trošio pare i kupio telefon koji ne želim? Ja ću vam ga uredno neoštećenog vratiti, a vi meni isplatiti novac ako ga otključam. U slučaju da ga oštetim ili onesposobim naravno da ću snositi trošak. Podaci poznati redakciji.

  • 20.09.2013.

    Hrkljuš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare