To je to što me zanima!

Pogledajte kako se razletjela raketa kojom stvaraju povijest

Elon Musk želi rakete koristiti više puta, ali za to moraju sletjeti na Zemlju. Na Twitteru je objavio fotografije prvog pokušaja ovog iznimno kompliciranog pothvata
Vidi originalni članak
SpaceX/Gizmodo

SpaceX je prošlog tjedna nakon lansiranja kapsule Dragon prema ISS-u po prvi puta pokušao sletjeti raketom.  No, nisu uspjeli spustiti raketu na platformu usred mora. 

Elon Musk objavio je u petak prve fotografije u odgovoru Johnu Carmacku (Doom) i opisao trenutak u kojem se raketa zabila u platformu. Iako je Musk prošli tjedan napisao kako su bili blizu, iz ovih fotografija to i ne izgleda baš sasvim tako. 

Može se vidjeti kako raketa dolazi pod kutem od 45 stupnjeva i pokušava se stabilizirati motorima, no dolazi do udara. Nakon što su popucale noge, razbio se i motor te je planulo gorivo, a potom i ostatak rakete. 

Na Twitteru je prije već napisao kako su stabilizatorska krilca na raketi ostala bez goriva, što i nije tako velika prepreka, kao što je bio cijeli proces u kojem su raketu morali usporiti i dovesti do male platforme. Usprkos ovim preprekama, čini se kako su prilično blizu svom pothvatu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • _l_ 18.01.2015.

    i onda mi netko kaže da su već prije 50ak ljudi bili na mjesecu, čak se i uspješno vratili...hahhhahaha

  • Jeronim Beethoven 16.01.2015.

    Neka od Rusije traže savjet. Ipak je Ruska znanost daleko starija i ima kontinuitet kroz povijest, a to je bitno.

  • zorro11 16.01.2015.

    y

Komentiraj...
Vidi sve komentare